Γαλλικές εκλογές: Απείχαν ακόμα και οι πολιτικοί - Πρώην υποψήφιος έβαλε το ψηφοδέλτιο στην τσέπη του κι έφυγε

Γαλλικές εκλογές: Απείχαν ακόμα και οι πολιτικοί - Πρώην υποψήφιος έβαλε το ψηφοδέλτιο στην τσέπη του κι έφυγε

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία Ζαν Λασάλ αποφάσισε να βρεθεί στην κάλπη, αλλά όχι και να ρίξει το ψηφοδέλτιο μέσα σε αυτή. Αντιθέτως, το έβαλε στην τσέπη του και αποχώρησε.

Τα υψηλά ποσοστά αποχής στις εκλογές της Γαλλίας εξακολουθούν να προβληματίζουν και σε αυτόν τον (δεύτερο) γύρο από τον οποίο θα αναδειχτεί και το όνομα της προεδρίας.

Η προσέλευση είναι χαμηλότερη από εκείνη του 2017, ενώ ακόμη κι όταν αυτή γίνεται κανονικά, φαίνεται πως δεν αναιρεί τη γενικότερη τάση για αποχή, μέχρι και σε περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που σπεύδουν στις κάλπες, αλλά όχι για να ψηφίσουν!

ADVERTISING

Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο -πρώην- υποψήφιος για την προεδρία στον α' γύρο των εκλογών, Ζαν Λασάλ βρέθηκε στην κάλπη, κοντοστάθηκε για λίγη ώρα μπροστά σε αυτή, έκανε δηλώσεις, έβαλε το ψηφοδέλτιο στην τσέπη του και αποχώρησε.

Δεν ξέχασε προφανώς να ψηφίσει, αλλά επέλεξε να απέχει, εξηγώντας τους λόγους και τις σκέψεις που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ο αρχηγός του "Résistons" που έλαβε 3,16% (με πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους) στον πρώτο γύρο, έκανε λόγο για "ανησυχητική κατάσταση", η οποία τον ανάγκασε να προβεί σε αυτή τη "συγκλονιστική πράξη", λίγο πριν βάλει το "λευκό" ψηφοδέλτιο στην τσέπη του και αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα του Lourdios-Ichère.

Ιδού και το βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Λεπέν
SHARE:

24Media Network