ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ειδήσεις σχετικά με τις εκλογές στην Γαλλία.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Νέα μαρτυρία σοκ εναντίον της - "Είπα ότι πονούσα αλλά εκείνη συνέχιζε"

Μια τρίτη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση έγινε σε βάρος της Ελληνίδας υφυπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου - Εργαζόταν με γνωστό γυναικολόγο που κατηγορείται για 20 υποθέσεις.

Εμανουέλ Μακρόν

Μακρόν: Τα κόμματα απορρίπτουν την έκκλησή του για να αρθεί το αδιέξοδο στο κοινοβούλιο

Έκκληση για να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο, καθώς μετά τις εκλογές δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο, απηύθυνε ο Μακρόν. Η κίνησή του απορρίφθηκε ευρέως.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με υποστηρικτές του

Γαλλία: Η πλειοψηφία των πολιτών χαίρεται με την ήττα του Μακρόν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ερωτηματικά για το μέλλον του Μακρόν προκαλούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία 7 στους 10 Γάλλους χαίρονται που ο Γάλλος πρόεδρος δεν κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία. "Είναι καλό για τη δημοκρατία" ισχυρίζονται.

Ο Εμανουέλ Μακρόν

Διάγγελμα Μακρόν: Απέκλεισε το σενάριο κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Για τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων της γαλλικής Βουλής μίλησε στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απέκλεισε την ιδέα μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τι ανέφερε.

H Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η γυναικολόγος - Υφυπουργός του Μακρόν, κατηγορείται για βιασμό γυναίκας

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου έχει πλούσιο βιογραφικό σε σχέση με τη δράση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Άφησε τη θέση της για να μπει στη κυβέρνηση Μακρόν.

Η Ελιζαμπέτ Μπορν και ο Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Παραίτηση "βόμβα" από την Ελιζαμπέτ Μπορν - Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας υπέβαλε την παραίτησή της στη διάθεση του προέδρου μετά την αδυναμία του τελευταίου να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Θα τους κάψει ο Θεός τους Γάλλους

Θα τους κάψει ο Θεός τους Γάλλους

Η ροπή των ψηφοφόρων προς τον λαϊκισμό στέρησε από τον Μακρόν την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία εκτιμά η κυβέρνηση. Όχι η νεοφιλελεύθερη πολιτική του.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι Γάλλοι είπαν όχι στη "σταθερότητα" (Μακρόν), ο Μητσοτάκης το κατάλαβε;

Ας αρχίσουμε με ένα γενικό "κανόνα". Στην πολιτική η σταθερότητα, όπως εκφράζεται με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, είναι προτιμότερη από την αστάθεια, η οποία μπορεί να προέλθει από κυβερνήσεις συνεργασίας ή, ακόμα χειρότερα, από την αδυναμία σχηματισμού κυβερνήσεων.

Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Διαδοχικές συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής ανακοίνωσε ο Μακρόν

Συναντήσεις με τους επικεφαλής των κόμματων που σκοπεύουν να σχηματίσουν πολιτική ομάδα στη Βουλή δήλωσε ότι θα έχει ο Εμανουέλ Μακρόν. "Ναι" από τους Ρεπουμπλικάνους.

Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Προς κυβέρνηση μειοψηφίας ο Μακρόν - Αποκλείουν τη συνεργασία οι Ρεπουμπλικανοί

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο ενός "συνασπισμού" με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, εμφανίζονται οι Ρεπουμπλικανοί. Προς κυβέρνηση μειοψηφίας οδεύει ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν

Στη Γαλλία ηττήθηκε το "Μακρόν ή χάος" - Πρόταση μομφής, ρεκόρ αποχής και μύδροι από τον Γαλλικό Τύπο

Μόλις 245 έδρες από τις 289 που απαιτούνται για αυτοδύναμη κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει το κόμμα του Εμ. Μακρόν - Μεγάλη άνοδος του Μελανσόν - Από τους Ρεπουμπλικανούς εξαρτάται ο Γάλλος Πρόεδρος - Σε 89 έδρες η Λεπέν.

Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν και Ζαν-Λυκ Μελανσόν

Γαλλικές εκλογές: Αναζητά συμμάχους ο Μακρόν, πανηγυρίζουν Λεπέν και Μελανσόν - Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

Μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας έφερε η ήττα της απόλυτης πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν. Αναζητά συμμάχους στα "μετριοπαθή" κόμματα. Ικανοποίηση από Μελανσόν και Λεπέν.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν

Τσίπρας για ήττα Μακρόν: Το μήνυμα ισχυρό και σαφές - Επείγει η αλλαγή πολιτικής πριν βυθιστεί η κοινωνία στη βαρβαρότητα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για "ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής" του Εμμανουέλ Μακρόν, στάθηκε στην ενίσχυση της Αριστεράς και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ακροδεξιά.

Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: "Πολιτικός σεισμός" μετά την ήττα Μακρόν - Εκτινάχθηκε η δύναμη της Λεπέν

Τρόπους για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ψάχνει ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ήττα του. Πρωτοφανής αριθμός εδρών για την παράταξη της Λεπέν. Για "επίτευξη στόχου της αριστεράς", έκανε λόγο ο Μελανσόν.

Εμανουέλ Μακρόν

Εκλογές στη Γαλλία: Ηττημένος ο Μακρόν - Χάνει την απόλυτη πλειοψηφία

Έχασε την απόλυτη πλειοψηφία ο Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Κανένα κόμμα δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση. Μεγάλη αύξηση της ακροδεξιάς.

Εκλογές στη Γαλλία

Εκλογές στη Γαλλία: Σκληρή αναμέτρηση μεταξύ Μακρόν και Μελανσόν - Μάχη για τις 289 έδρες

Λίγη ώρα απομένει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Αναμένεται σκληρή αναμέτρηση μεταξύ Μακρόν και Μελανσόν, με ισχυρό "αντίπαλο" την τεράστια αποχή των πολιτών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Υφυπουργός της κυβέρνησης Μακρόν δεν κατάφερε να εκλεγεί στη Γουαδελούπη - Θα παραιτηθεί

Η παράταξη Μελανσόν επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της σε Γουαδελούπη, Μαρτινίκα και Γουιάνα,  εκλέγοντας τους οκτώ εκ των εννέα υποψηφίων της. Τρεις έδρες χάνει η παράταξη Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν φωτογραφίζεται με τους ψηφοφόρους του

Γαλλία: Σήμερα ο β΄γύρος των βουλευτικών εκλογών - Σε αυτοδυναμία ελπίζει ο Μακρόν

Οι Γάλλοι καλούνται την Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες, για να εκλέξουν τους 577 βουλευτές τους. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αισιοδοξεί ότι οι ψηφοφόροι θα του δώσουν την αυτοδυναμία.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν

Γιατί κερδίζουν οι "λαϊκιστές";

Οι εγχώριοι "αντιλαϊκιστές" έχουν τη βολική εξήγηση ότι φταίει ο "λαϊκισμός", αλλά αδυνατούν να δουν ότι οι "λαϊκιστές" βρίσκουν εύφορο έδαφος εκεί που αποτυγχάνει η κυβερνητική πολιτική των άλλων.

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: "Ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη σύμπραξης αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων"

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σχολίασε με ανακοίνωσή της το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, χαρακτηρίζοντάς το ως "ελπιδοφόρα εξέλιξη".

Ζαν Λικ Μελανσόν

Γαλλία: Γιατί προέκυψε το μεγάλο μπέρδεμα με τα αποτελέσματα- Η Αριστερά έκανε τη διαφορά

Γιατί η αναιμική έτσι και αλλιώς πρωτιά της παράταξης Μακρόν αμφισβητείται και γιατί ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν θα έχει την απόλυτη εξουσία την επόμενη πενταετία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Εκλογές στη Γαλλία: Δύσκολος στόχος η απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση για τον Μακρόν

Με διαφορά στήθους θα προηγηθεί το κόμμα που θα βγει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία με τις εκτιμήσεις να δίνουν την πρώτη θέση στη "Λαϊκή Ένωση" του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης για εκλογές στη Γαλλία: "Ισχυρό μήνυμα με πανευρωπαϊκή σημασία η πρωτιά Μελανσόν"

Πολλά συγχαρητήρια και καλή δύναμη στην ενωμένη Αριστερά ευχήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τη νίκη του αριστερού συνασπισμού του Ζαν Λικ Μελανσόν στον α' γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.

Εμανουέλ Μακρόν και Ζαν Λικ Μελανσόν

Εκλογές στη Γαλλία - exit polls: Οριακή πρωτιά Μελανσόν σε ψήφους, παίρνει τις έδρες ο Μακρόν

Οι κάλπες του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία έκλεισαν με ρεκόρ αποχής, τον Ζαν Λικ Μελανσόν να έχει ελαφρύ προβάδισμα στις ψήφους, αλλά τον Εμανουέλ Μακρόν να φαίνεται να κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία.

Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Πρωτιά για την παράταξη του Μακρόν στις περιφέρειες των ομογενών του εξωτερικού

Τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας στις εκλογικές περιφέρειες των Γάλλων του εξωτερικού, "έδωσαν" την πρωτιά στην παράταξη του Μακρόν. Εκτός γενικού ρεύματος οι Γάλλοι της ενιαίας εκλογικής περιφέρειας Ελλάδας, Ιταλίας, Τουρκίας και Ισραήλ.

Ζαν Λικ Μελανσόν

Γαλλικές εκλογές: Δημοσκόπηση "δίνει" πρωτιά στον Μελανσόν στις βουλευτικές εκλογές

Με μικρή διαφορά από τα κόμματα της προεδρικής πλειοψηφίας υπό τον Μακρόν, νέα δημοσκόπηση δείχνει νικήτρια τη συμπαράταξη του Μελανσόν στον πρώτο γύρο των βουευτικών εκλογών στη Γαλλία. Σημαντικό το ποσοστό της Λεπέν.

Αφίσα της Μαρίν Λεπέν

Η μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς στη Γαλλία

Η δεύτερη ήττα της Λεπέν, τα ντοματίνια στον Μακρόν και η πολυσυλλεκτικότητα του Μελανσόν. Η καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Βασιλική Γεωργιάδου, αποτιμά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Αέρας αλλαγής για το κόμμα του Μακρόν - Μετονομάστηκε σε "Αναγέννηση"

Τέλος εποχής για το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν "Εμπρός Γαλλία" καθώς μετονομάστηκε σε "Αναγέννηση". Στόχος να αποτελεί στις εκλογές του Ιουνίου τον κορμό μιας ευρύτερης συμμαχίας.

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν

Γαλλικές εκλογές: Κοινό μέτωπο Αριστεράς - Και το Σοσιαλιστικό Κόμμα συντάσσεται με τον Μελανσόν

Η Αριστερά στη Γαλλία ενώνεται μετά από 20 χρόνια, με το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα να συμφωνεί στη συμπόρευση υπό κοινό ψηφοδέλτιο με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν, ακολουθώντας τους Οικολόγους και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.