Γαλλικές εκλογές: Δεκάδες κρατήσεις για τα επεισόδια στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις

Γαλλικές εκλογές: Δεκάδες κρατήσεις για τα επεισόδια στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις

Είκοσι εννέα άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση έπειτα από "αντιφασιστικές" διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι

Είκοσι εννέα άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση την Κυριακή έπειτα από «αντιφασιστικές» διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Έξι αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια επεισοδίων, ενώ έγιναν 143 προσαγωγές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πολλές εκατοντάδες «αντιφασίστες» συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι «κατά» του κεντρώου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν και της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι θα είναι αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί προτού καν γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα, έπειτα από έκκληση «αντιφασιστικών» και «αντικαπιταλιστικών» κινημάτων.

Οι νεαροί, πολλοί εκ των οποίων ήταν ντυμένοι στα μαύρα και φορούσαν κουκούλες, πέταξαν μπουκάλια και κροτίδες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και αρκετές βιτρίνες έσπασαν.

Παράλληλα περίπου 40 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές άλλες πόλεις, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 2.000 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Οι πιο μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νάντη και την Τουλούζη, με επεισόδια να σημειώνονται και στις δύο.

Στη Νάντη μάλιστα έγιναν και πολλές προσαγωγές, ενώ στο Μπορντό οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες έκαναν δύο προσαγωγές.

(Φωτογραφία: AP Images/Emilio Morenatti)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Ποτέ Λεπέν' λέει ο γαλλικός Τύπος

Γαλλικές εκλογές: Η απειλή της ακροδεξιάς συνεχίζει να πλανάται πάνω απ' την Ευρώπη

Γαλλικές εκλογές: Ο ευρωπαϊκός Τύπος για την εκλογή Μακρόν στον δεύτερο γύρο

SHARE:

24Media Network