Γαλλικές εκλογές – Δημοσκόπηση: Πιο “πειστικός” και πιο “αλαζόνας” ο Μακρόν στο debate

Γαλλικές εκλογές – Δημοσκόπηση: Πιο “πειστικός” και πιο “αλαζόνας” ο Μακρόν στο debate
Debate Εμανουέλ Μακρόν - Μαρίν Λεπέν Ludovic Marin, Pool / AP IMAGES

Στιγμιαία δημοσκόπηση έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν πιο πειστικός από τη Μαρίν Λεπέν στο debate που διεξήχθη χθες, λίγο πριν τις προεδρικές γαλλικές εκλογές.

Ο κεντρώος φιλελεύθερος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κρίθηκε πως ήταν πιο πειστικός, αλλά και πιο αλαζόνας, από την ακροδεξιά αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν στην προεκλογική τους τηλεμαχία χθες βράδυ, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η στιγμιαία δημοσκόπηση («sondage flash») του ινστιτούτου Elabe για τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 650 τηλεθεατών 18 ετών και άνω έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο κ. Μακρόν ήταν πιο πειστικός από την κυρία Λεπέν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2017, ανάλογη έρευνα είχε αναδείξει νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο αντιπάλων επίσης τον κ. Μακρόν, πολύ πιο καθαρά (63%).

Δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 24ης Απριλίου υποδεικνύουν πως ο απερχόμενος πρόεδρος οδεύει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του εξασφαλίζοντας γύρω στο 55,5% των ψήφων. Το 2017, ο κ. Μακρόν είχε επικρατήσει της κυρίας Λεπέν λαμβάνοντας το 66,1%.

Όλο το debate Μακρόν – Λεπέν

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα