Γάζα: Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο γυναικών από την Χαμάς – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Χαμάς
Απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς Caption/Twitter

Καρέ καρέ η απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων αιχμαλώτων της Χαμάς.

Βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης των δύο Αμερικανίδων ομήρων από την Χαμάς, το βράδυ της Παρασκευής (20/10), έδωσε στη δημοσιότητα η παλαιστινιακή οργάνωση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μητέρα και κόρη κατεβαίνουν από το στρατιωτικό όχημα της Χαμάς και στη συνέχεια τους παραλαμβάνει ένα μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Η 59χρονη Τζούντιθ Τάι Ραάναν και η 17χρονη κόρη της Νάταλι παραδόθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες Raanan Family via AP

“Ακούστηκε πάρα πολύ καλά, πολύ χαρούμενη και μοιάζει να είναι καλά”, δήλωσε ο πατέρας της Νάταλι, Ούρι Ραάναν, μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου και την οικογένειά τους, οι δύο γυναίκες απήθχησαν από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ στη διάρκεια της επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το κιμπούτς, που βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γάζα, στο πλαίσιο ταξιδιού τους που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο για να γιορτάσουν τις εβραϊκές γιορτές, την αποφοίτηση της Νάταλι από το σχολείο και τα 85α γενέθλια της γιαγιά της, δήλωσαν συγγενείς τους.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι όλοι οι όμηροι «πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως και χωρίς όρους». «Υπάρχουν άλλοι 10 Αμερικανοί η τύχη των οποίων αγνοείται σε αυτή τη σύρραξη. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς κρατούνται από τη Χαμάς», ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα