Γέμισε "sluts" και το Σίδνεϊ

Γέμισε "sluts" και το Σίδνεϊ

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και συμμετείχαν στο SlutWalk στο Σίδνεϊ. Αντίδραση σε διεθνές επίπεδο για δήλωση εκπροσώπου της αστυνομίας στο Τορόντο του Καναδά (Vids + Pics)

Με μικρή αλλά ουσιαστική συμμετοχή το SlutWalk στο Σίδνεϊ, όπου εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν με συνθήματα όπως "το σώμα μας δεν είναι δημόσια περιουσία" και "κατηγορείστε τους βιαστές και όχι τα στήθη".

Το μήνυμα υπήρξε ξεκάθαρο και ακούστηκε δυνατά. Το ντύσιμο μιας γυναίκας δεν αποτελεί πρόσκληση για σεξουαλική επίθεση.

Γέμισε

"Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι πρέπει να σταματήσει η πρακτική να κατηγορείται το θύμα μιας σεξουαλικής επίθεσης", σημείωσε διοργανωτής του SlutWalk.

Γέμισε

Μία από τις γυναίκες που συμμετείχε στην πορεία μαζί με το γιο της δήλωσε στο AΑP ότι πρέπει να γίνει γνωστό το πρόβλημα.

Γέμισε

Η καμπάνια SlutWalk ξεκίνησε από το Τορόντο του Καναδά μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της τοπικής αστυνομίας ότι "οι γυναίκες θα πρέπει να μην ντύνονται σαν τσούλες αν δεν θέλουν να πέσουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων".

Γέμισε

Η προκλητική αυτή δήλωση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Γυναίκες σε όλο τον κόσμο βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν για να ξεκαθαρίσουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους και την εμφάνισή τους.

Γέμισε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Sydney 13 Of June 2011

SHARE:

24Media Network