Γερμανία: Ακυρώθηκε η φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Γερμανία: Ακυρώθηκε η φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Η διαδικτυακή εκδοχή της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια John MacDougall/Pool Photo/Associated Press

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά με φυσική παρουσία η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια λόγω κορονοϊού. Όσα δήλωσε ο εκπρόσωπός της Κρίστιαν Τιλς.

Την οριστική ακύρωση της φετινής Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη (05/5), οι διοργανωτές της, επικαλούμενοι τους περιορισμούς που επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Διάσκεψη, η οποία κάθε Φεβρουάριο συγκεντρώνει στο Μόναχο κορυφαίους πολιτικούς, στρατιωτικούς και αναλυτές για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, είχε φέτος περιοριστεί σε διαδικτυακά πάνελ με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Καγκελαρίου της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, με την επιφύλαξη να διοργανωθεί εντός του έτους με φυσική παρουσία.

«Ο κίνδυνος είναι υπερβολικά μεγάλος. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό. Για αυτό δεν είναι εφικτή μια διοργάνωση με φυσική παρουσία», δήλωσε στην Muenchner Merkur ο εκπρόσωπος της Διάσκεψης Κρίστιαν Τιλς και εξήγησε ότι «εξετάστηκαν διάφορες επιλογές, αλλά με το βλέμμα στην πανδημία και στους όρους που θα έπρεπε να τηρηθούν, αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν τα σχέδια». «Δεν λάβαμε εύκολα αυτή την απόφαση, πρόσθεσε ο κ. Τιλς».

«Η προσωπική ανταλλαγή απόψεων έχει ιδιαίτερη σημασία για την διεθνή κοινότητα στην προσπάθεια ενίσχυσης του παγκόσμιου διαλόγου, ειδικά σε εποχές μεγάλων προκλήσεων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Διάσκεψης και ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθούν περισσότερες μικρότερης κλίμακας συναντήσεις, κάποιες και διαδικτυακά ή υβριδικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα