Γερμανία: Αλλαγή γενιάς στην ηγεσία του ακροδεξιού AfD

Ο Τίνο Κρουπάλα νέος συμπρόεδρος του AfD
Ο Τίνο Κρουπάλα νέος συμπρόεδρος του AfD AP

Κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο 78χρονος πρώην αρχηγός Γκάουλαντ τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να ετοιμαστεί για να ασκήσει εξουσία.

Την επανεκλογή του στην ηγεσία της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) πέτυχε ο Γκέοργκ Μόιτεν κατά την δεύτερη μέρα του συνεδρίου του κόμματος στο Μπράουνσβάιγκ της Κάτω Σαξονίας, το Σάββατο. Συμπρόεδρός του, μετά την αποχώρηση του 78χρονου αρχηγού Αλεξάντερ Γκάουλαντ, εξελέγη ο Τίνο Κρουπάλα, σηματοδοτώντας το τέλος «της εποχής των ιδρυτών» της AfD, αλλά και την «αλλαγή γενιάς».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο Γκάουλαντ, επιλογή του οποίου ήταν ο Κρουπάλα ως διάδοχός του, τόνισε ότι το κόμμα πρέπει το επόμενο διάστημα να καταστεί έτοιμο και πρόθυμο να ασκήσει εξουσία και προέβλεψε ότι «όταν θα ενωθούν οι Πράσινοι με τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά, τότε οι Χριστιανοδημοκράτες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από εμάς».

Όσο βρισκόταν σε εξέλιξη το Συνέδριο, περισσότερα από 15.000 άτομα διαδήλωναν στο κέντρο του Μπράουνσβάιγκ, με κεντρικό σύνθημα το «Σταματήστε την AfD», ενώ στην πόλη είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network