Γερμανία: Αυτοί είναι οι υπουργοί των Χριστιανοκοινωνιστών

Γερμανία: Αυτοί είναι οι υπουργοί των Χριστιανοκοινωνιστών
Bavarian Governor Horst Seehofer of the Christian Social Union, CSU, talks to media prior to the party's board meeting in Munich, southern Germany. The smallest of the parties in Germanys prospective new government has signed off on this weeks coalition deal, but bigger hurdles lie ahead. The deal would see Chancellor Angela Merkels conservative Christian Democratic Union and its Bavaria-only sister party CSU continue their four-year partnership with the center-left Social Democrats. (Matthias Balk/dpa via AP) AP

Τους υπουργούς που θα διορίσει στη νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε η CSU

Τρεις υπουργούς και μία υφυπουργό θα διορίσει στη νέα κυβέρνηση η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας. Ο αρχηγός του κόμματος Χορστ Ζεεχόφερ θα γίνει υπουργός Εσωτερικών και πρόκειται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του κρατιδίου στις 13 Μαρτίου.

Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας του CSU Αντρέας Σόιερ θα αναλάβει το υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ ο Γκερντ Μιούλερ θα παραμείνει υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Η Ντοροτέ Μπερ θα αναλάβει το νεοσύστατο υφυπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο θα υπαχθεί στην Καγκελαρία.

Υποψήφιος για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας είναι ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ, ο οποίος θα πρέπει να εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι θα είναι και υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο κρατίδιο το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/Matthias Balk/dpa via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα