Γερμανία: Επιτέθηκαν με μαχαίρια σε προσφυγόπουλα ηλικίας 5, 8 και 11 ετών

Γερμανία: Επιτέθηκαν με μαχαίρια σε προσφυγόπουλα ηλικίας 5, 8 και 11 ετών

Μια ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε και τρία μικρά παιδιά από τη Συρία. Τα τραυμάτισαν με μαχαίρι και φώναζαν ακροδεξιά συνθήματα

Μια ομάδα νεαρών στην ανατολική Γερμανία απείλησε με μαχαίρι τρία προσφυγόπουλα από τη Συρία και τα χτύπησε, προτού αρχίσει να φωνάζει ακροδεξιά συνθήματα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Τα προσφυγόπουλα, τρία αγόρια ηλικίας 5, 8 και 11 ετών, αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο στην πόλη Ζέμπνιτς, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Δρέσδης, όταν δέχτηκαν την επίθεση των νεαρών.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τα στοιχεία των δραστών, σχολιάζοντας μόνο ότι η ταυτότητά του παραμένει ακόμη άγνωστη.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή είδαν πολλούς νεαρούς, ηλικίας από 15 μέχρι 20 ετών, κοντά στο σημείο της επίθεσης αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι από αυτούς μετείχαν στο επεισόδιο.

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από πέρσι. Η υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει αυξηθεί κατακόρυφα από πέρσι, ιδίως στα ανατολικά κρατίδια όπου η ανεργία είναι σχετικά υψηλότερη σε σύγκριση με τα δυτικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network