Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση ενισχύει το προβάδισμα της έναντι των Πρασίνων

Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση ενισχύει το προβάδισμα της έναντι των Πρασίνων
Ο Άρμιν Λάσετ 2021 Annegret Hilse / ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση οι Πράσινοι παραμένουν στη δεύτερη θέση με 22% (-2). Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις τους, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους στο 14%, την Εναλλακτική για την Γερμανία στο 9% και την Αριστερά στο 6%.

Στη Γερμανία ενισχύεται το προβάδισμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) έναντι των Πρασίνων ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ ο χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος Άρμιν Λάσετ πλησιάζει την αντίπαλό του Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία παραμένει ωστόσο στην κορυφή της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, CDU/CSU εξασφαλίζουν το 27% (+2), ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στη δεύτερη θέση με 22% (-2). Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις τους, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) στο 14%, την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο 9% και την Αριστερά στο 6%.

Εάν αυτή η εικόνα επιβεβαιωνόταν στην κάλπη, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα αποκτούσε επιπλέον 32 βουλευτές και θα έφθανε τους 741 και οι πιθανοί κυβερνητικοί σχηματισμοί θα ήταν είτε μεταξύ CDU/CSU και Πρασίνων είτε μεταξύ CDU/CSU, SPD και FDP είτε μεταξύ Πρασίνων, SPD και FDP. Ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός δεν θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ εξακολουθεί να προηγείται με 21% (-3) και ακολουθούν ο ‘Αρμιν Λάσετ (CDU) με 20% (+1) και ο Όλαφ Σολτς (SPD) με 16% (+2). Το 43% των ερωτηθέντων ωστόσο δεν επιλέγει κάποιον από τους τρεις υποψηφίους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Μπέρμποκ έχει χάσει 11 ποσοστιαίες μονάδες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, δηλαδή τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα