Γερμανία: "Ναι" από τους Πράσινους για την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η Αναλένα Μπέρμποκ σε συγκέντρωση των Πρασίνων 2021 Steffi Loos/ap

Υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Ελεύθερους Δημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, ψήφισαν οι Πράσινοι.

Οι Πράσινοι της Γερμανίας έδωσαν την Κυριακή (17/10) και επισήμως το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Οι αντιπρόσωποι στο «μικρό συνέδριο» του κόμματος που διεξήχθη στο Βερολίνο ψήφισαν υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, μετά τις αρχικές, διερευνητικές συνομιλίες με τα δύο άλλα κόμματα.

Εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που ο ηγέτης του SPD και επίδοξος μελλοντικός καγκελάριος, ο Όλαφ Σολτς, ελπίζει ότι θα γίνει πριν από το Χριστούγεννα, θα πρέπει και αυτή να εγκριθεί με ψηφοφορία από τα μέλη των Πρασίνων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες ενέκριναν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων την Παρασκευή. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να την εγκρίνουν τη Δευτέρα (18/10).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ DIE GRUNEN

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK