Γερμανία: Παράταση του lockdown και πιο αυστηρά μέτρα

Γερμανία: Παράταση του lockdown και πιο αυστηρά μέτρα
A blue mouth-nose protector lies on the pavement in front of the Bavarian State Opera in the centre of the city of Munich, Germany, during the lockdown on Tuesday, Jan. 5, 2020. (Peter Kneffel/dpa via AP) AP

Μέχρι το τέλος του μήνα παρατείνεται το lockdown στη Γερμανία, όπως αποφάσισαν η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων, σύμφωνα με το Spiegel.

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού γίνονται αυστηρότερα στη Γερμανία καθώς η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα, έως το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα παίρνουν τοπικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν ιδίως τον περιορισμό του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι ημερήσιες τα εκδρομές δεν είναι αποτελούν ρητά τέτοιο λόγο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από κοινού από την ομοσπονδία κατά κρατίδια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και μετά τις 10 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό προκύπτει από σχέδιο ψηφίσματος για τη τηλεδιάσκεψης, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικό περιοδικό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα