Γερμανία: Συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες κοντά σε συμφωνία για το προσφυγικό

German Chancellor Angela Merkel, head of the Christian Democratic Party CDU, is greeted by her her challenger Martin Schulz, head of the Social Democratic Party SPD, prior to a TV talk of the party leaders in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017, after the German parliament elections. (AP Photo/Gero Breloer, pool)
German Chancellor Angela Merkel, head of the Christian Democratic Party CDU, is greeted by her her challenger Martin Schulz, head of the Social Democratic Party SPD, prior to a TV talk of the party leaders in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017, after the German parliament elections. (AP Photo/Gero Breloer, pool) AP

Το θέμα της επανένωσης των οικογενειών προσφύγων στη Γερμανία εξελίχθηκε σε αγκάθι των συνομιλιών, με τους συντηρητικούς να προσπαθούν να περάσουν μία σκληρότερη γραμμή σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

Οι συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες του SPD βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το προσφυγικό στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε σήμερα διαπραγματευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Το θέμα της επανένωσης των οικογενειών προσφύγων στη Γερμανία εξελίχθηκε σε αγκάθι των συνομιλιών, με τους συντηρητικούς να προσπαθούν να περάσουν μία σκληρότερη γραμμή σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ώστε να σταματήσουν να αιμορραγούν από τη δεξιά τους πτέρυγα προς την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία, και το SPD να επιμένει προς μία χαλαρότερη στάση.

ADVERTISING

Οι συνομιλίες για το θέμα της επανένωσης των οικογενειών διακόπηκαν τη νύκτα χωρίς συμφωνία, αλλά όπως δήλωσε στην Deutschalndfunk η Μαλού Ντράγερ, αντιπρόεδρος του SPD, οι πλευρές βρίσκονται στα τελικά στάδια συμφωνίας και υπάρχει μεταξύ των διαπραγματευτών ισχυρή βούληση για την επίτευξή της εντός της σημερινής ημέρας.

Στο θέμα των αιτούντων άσυλο, οι συντηρητικοί και το SPD έχουν συμφωνήσει στον περιορισμό σε 1.000 ανά μήνα του αριθμού των προσφύγων στις οικογένειες των οποίων χορηγείται αυτομάτως καθεστώς προστασίας στη Γερμανία. Ωστόσο, το SPD προσπαθεί να αμβλύνει τους όρους εφαρμογής αυτών των περιορισμών.

Σύμφωνα με την Μαλού Ντράγερ, ανεπίλυτες διαφωνίες υπήρχαν επίσης σε θέματα υγειονομικής ασφάλισης και πολιτικής απασχόλησης. «Αλλα ακόμη και ως προς αυτά, δεν απέχουμε πάρα πολύ από μία λύση», είπε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters, Φωτογραφία: AP Photo/Gero Breloer, pool)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network