Γερουσιαστής ΗΠΑ: Η δουλεία ήταν αναγκαίο κακό για τη χώρα, δεν είμαστε ρατσιστές

Γερουσιαστής ΗΠΑ: Η δουλεία ήταν αναγκαίο κακό για τη χώρα, δεν είμαστε ρατσιστές
O Tομ Κότον AP

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τομ Κότον ισχυρίστηκε δημοσίως ότι για τις ΗΠΑ η δουλεία ήταν αναγκαίο κακό. Το παρασκήνιο της δήλωσης.

Mεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μία ατάκα του Τομ Κότον σε συνέντευξη που παραχώρησε τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από το Αρκάνσας ισχυρίστηκε ότι η δουλειά ήταν “αναγκαίο κακό” έτσι ώστε να συγκροτηθεί το αμερικανικό έθνος και εν συνεχεία τα πράγματα στις ΗΠΑ να πάρουν το δρόμο τους. 

Αναλυτικά τόνισε πως ότι “πρέπει να μελετήσουμε την ιστορία της δουλειάς και τον αντίκτυπό της στην ανάπτυξη της χώρας. Οπως είπαν οι ιδρυτές του έθνους ήταν το αναγκαίο κακό για να οικοδομηθεί η χώρα αλλά στη συνέχεια το έθνος δούλεψε για να θέσει τη δουλεία σε πορεία εξαφάνισης”. 

Οι απόψεις του Κότον δεν διατυπώθηκαν σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Ο Γερουσιαστής, ο οποίος δεν έχει κρύψει τις προεδρικές φιλοδοξίες του για τις εκλογές του 2024, εισήγαγε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το πρότζεκτ “1619” που προωθούν οι New York δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ομοσπονδιακά κονδύλια. 

Το εν λόγω πρότζεκτ “τοποθετεί” χρονικά την ίδρυση των ΗΠΑ το 1619 όταν οι πρώτοι σκλάβοι από την Αφρική έφτασαν σε αμερικανικό έδαφος. 

Οι “Times” πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι μία συστηματικά ρατσιστική χώρα. Απορρίπτω αυτή την άποψη. Η Αμερική είναι μία μεγάλη χώρα που αγωνίζεται για την ισότητα των ανθρώπων. Κανείς δεν έχει εργαστεί περισσότερο γι’ αυτό το σκοπό από μας” τόνισε ο Κότον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα