Γιατροί Χωρίς Σύνορα: “Η αδράνεια του ΣΑ του ΟΗΕ το καθιστά συνένοχο στη σφαγή της Γάζας”

Διαβάζεται σε 2'
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: “Η αδράνεια του ΣΑ του ΟΗΕ το καθιστά συνένοχο στη σφαγή της Γάζας”
Καταστροφές στη Γάζα μετά την επιδρομή του Ισραήλ AP Photo

Σοβαρές ευθύνες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιρρίπτει η ΜΚΟ την ώρα που η ψηφοφορία που θα κρίνει την τύχη της Γάζας φαίνεται να ναυαγεί. Εκεχειρία τώρα, ζητά ο ΠΟΥ.

Η αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το καθιστά «συνένοχο στη σφαγή» στη Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα.

«Μέχρι σήμερα, η αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τα βέτο των κρατών μελών, ιδίως των ΗΠΑ, τα καθιστούν συνένοχους στη συνεχιζόμενη σφαγή», γράφει η ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα, η ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα κρίνει την τύχη της Γάζας φαίνεται να ναυαγεί, αφού εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι η χώρα δεν θα υποστηρίξει μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

“Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά μια διαρκή ειρήνη, στην οποία τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι μπορούν να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, δεν υποστηρίζουμε τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός”, δήλωσε μεταξύ άλλων. Να σημειωθεί πως ΗΠΑ είναι ένα από τα μόνιμα μέλη που έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά εκεχειρία “τώρα”

Το σύστημα υγείας στη Γάζα έχει γονατίσει και δεν μπορούμε να αφήσουμε να χαθεί ούτε ασθενοφόρο ή κρεβάτι νοσοκομείου, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας την επιβολή εκεχειρίας «τώρα».

«Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο φρικτή από μέρα σε μέρα … κυριολεκτικά πέρα από το αδιανόητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λίντμαϊερ ενώπιον των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα