Γιλντιρίμ: Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ανοίγει νέα σελίδα για την Τουρκία

Turkey's Prime Minister Binali Yildirim speaks at a referendum rally in Istanbul, Saturday, April 8, 2017. Turkey is heading to a contentious April 16 referendum on constitutional reforms to expand President Recep Tayyip Erdogan's powers.(AP Photo/Emrah Gurel)
Turkey's Prime Minister Binali Yildirim speaks at a referendum rally in Istanbul, Saturday, April 8, 2017. Turkey is heading to a contentious April 16 referendum on constitutional reforms to expand President Recep Tayyip Erdogan's powers.(AP Photo/Emrah Gurel) AP

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ωστόσο αναδεικνύει τον βαθύ διχασμό στο εσωτερικό της τουρκική κοινωνίας

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου Ερντογάν ότι "είμαστε ένα Έθνος", αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι το "ναι" προηγείται έναντι του "όχι".

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε ότι η Τουρκία ανοίγει μια νέα σελίδα στη δημοκρατική της ιστορία και υπογράμμισε ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Έθνος και το Έθνος είπε "ναι" στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία είναι η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα υπέρ του "ναι" είναι η καλύτερη απάντηση στους Κούρδους αυτονομιστές και όλες τις ξένες δυνάμεις που είναι εχθρικά διακείμενες προς την Τουρκία.

Μιλώντας από τα κεντρικά του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, ενώπιον πλήθους υποστηρικτών, ο Γιλντιρίμ τόνισε ότι τώρα θαα προχωρήσει στις απαραίτητες προετοιμασίες για τη διεξαγωγή εκλογών το 2019.

AP Photo/Emrah Gurel/ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα Τουρκία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Ελλάδα;

Δημοψήφισμα: Ενωτικός προσπαθεί να φανεί ο Ερντογάν. Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Τουρκικό δημοψήφισμα: Αναλυτικά τα αποτελέσματα της κάλπης

Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Ο Σουλτάνος είναι γυμνός

Δημοψήφισμα: Τι ψήφισαν οι Τούρκοι πολίτες στην Ελλάδα

Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

SHARE: