Νουσράτ Γκάνι: Κατηγορεί τους Συντηρητικούς ότι την “ξήλωσαν” επειδή είναι μουσουλμάνα

Νουσράτ Γκάνι: Κατηγορεί τους Συντηρητικούς ότι την “ξήλωσαν” επειδή είναι μουσουλμάνα
Η πρώην υφυπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Νουσράτ Γκάνι youtube printscreen - Sky News

Η πρώην υφυπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Νουσράτ Γκάνι καταγγέλλει ότι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στον ανασχηματισμό του 2020 λόγω της μουσουλμανικής της πίστης.

Η πρώην υφυπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Νουσράτ Γκάνι υποστήριξε την Κυριακή ότι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στον ανασχηματισμό του 2020 επειδή η μουσουλμανική πίστη της “συνιστούσε πρόβλημα”, ένας ισχυρισμός που αναζωπυρώνει τις κατηγορίες περί Ισλαμοφοβίας στους κόλπους του Συντηρητικού κόμματος του Μπόρις Τζόνσον.

Η 49χρονη δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times ότι ένα στέλεχος των Συντηρητικών της εξήγησε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι οι πακιστανικές της ρίζες και η μουσουλμανική πίστη της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποπομπή της από την κυβέρνηση.

“Μου είπε ότι όταν συζητήθηκε ο ανασχηματισμός στην Ντάουνινγκ Στριτ η μουσουλμανική πίστη μου αναφέρθηκε ως πρόβλημα, ότι μια μουσουλμάνα στην κυβέρνηση φέρνει σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους μου και ότι φοβούνταν πως δεν θα ήμουν πιστή απέναντι στο κόμμα, επειδή δεν έκανα αρκετά για να το υπερασπιστώ απέναντι στις κατηγορίες για Ισλαμοφοβία”, υποστήριξε η ίδια.

Μάλιστα, εξήγησε ότι δεν τόλμησε να μιλήσει δημοσίως την εποχή εκείνη επειδή την προειδοποίησαν πως αν μιλούσε θα την “εξοστράκιζαν” οι συνάδελφοί της και “η καριέρα και η φήμη της θα καταστρέφονταν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version