Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ποζάρει “λουσμένη με πετρέλαιο” για το εξώφυλλο περιοδικού

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ποζάρει “λουσμένη με πετρέλαιο” για το εξώφυλλο περιοδικού
Γκρέτα Τούνμπεργκ Michael Sohn/ASSOCIATED PRESS

Η 18χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ "λούστηκε με πετρέλαιο" σε μία φωτογράφιση για το νέο περιοδικό του Guardian, με σκοπό να τονίσει τις επιπτώσεις του πετρελαίου στο περιβάλλον.

Η γνωστή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έκανε μια ιδιαίτερη φωτογράφιση για το νέο περιοδικό “Sarurday” που εκδίδει ο Guardian, ενώ παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Σάιμον Χάτενστοουν.

Η 18χρονη ακτιβίστρια πόζαρε στον φακό του Μάρκους Όλσον, ενώ ένα μαύρο υγρό, που έμοιαζε με πετρέλαιο έσταζε στο πρόσωπο, τα μάτια, το λαιμό και τους ώμους της. Ο σκοπός της φωτογράφισης ήταν να τονιστούν οι επιπτώσεις του πετρελαίου στο περιβάλλον.

“Ήταν καλύτερα απ’ό,τι πίστευα. Είχα μια κορδέλα στα μαλλιά για να μην μαυρίσουν, αλλά τελικά, η μπογιά, πέρασε την κορδέλα και τα μαλλιά μου έγιναν κατάμαυρα. Ήταν πολύ δύσκολο να βγάλω μετά τη μπογιά”, ανέφερε η περιγράφοντας την εμπειρία της.

Η Γκρέτα στην συνέντευξή της μίλησε για το πώς νιώθει ως διάσημη ακτιβίστρια για το κλίμα, αλλά και για το ταξίδι της από όταν ξεκίνησε την απεργία στο σχολείο της.

“Δεν πίστευα πως οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για το κλίμα γιατί όσοι ήξερα ήταν σε φάση ‘α ναι, το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι γι’αυτό’. Όμως, αποδείχτηκε πως πολλοί νέοι άνθρωποι στην πραγματικότητα ενδιαφέρονταν. Και μάλιστα πολύ! Και είναι πανέτοιμοι να κάνουν κάτι για το κλίμα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα!”, είπε.

Ακόμη, στην συνέντευξη αναφέρθηκε και στον αυτισμό ενώ δήλωσε πως ο αυτισμός της είναι η υπεδύναμή της.

“Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο μπορούν να ασχολούνται για πάντα χωρίς να βαριούνται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμός μπορεί να είναι κάτι που σε συγκρατεί, όμως αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες, αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους και τις προσαρμογές που χρειάζεσαι, και νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό, τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για καλό. Και νομίζω πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή”, τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα