Αρνούνται να πάνε το άρρωστο παιδί τους σε νοσοκομείο – Πάνοπλοι αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι

Αρνούνται να πάνε το άρρωστο παιδί τους σε νοσοκομείο – Πάνοπλοι αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι του άρρωστου παιδιού youtube

Το 2χρονο αγοράκι είχε πολύ υψηλό πυρετό και ο γιατρός ενημέρωσε τους γονείς ότι πρέπει να το πάνε στα επείγοντα. Όταν αυτοί αρνήθηκαν, ανέλαβε η αστυνομία να σώσει τη ζωή του μικρού παιδιού.

Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι αρχές σε προάστιο του Φοίνιξ των ΗΠΑ προκειμένου να σώσουν τη ζωή ενός 2χρονου παιδιού. Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στη μέση της νύχτας στο σπίτι της οικογένειας για να πάρουν το άρρωστο αγοράκι και να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο, αφού η μητέρα του αρνιόταν πεισματικά να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού και να το πάει στα επείγοντα.

Το παιδάκι είχε 41 πυρετό και ο γιατρός που το εξέτασε υποπτευόταν ότι έπασχε από μηνιγγίτιδα. Είπε στη μητέρα του να το μεταφέρει στα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο αυτή δεν εμφανίστηκε ποτέ εκεί φοβούμενη για τις επιπτώσεις που θα είχε λόγω του μη εμβολιασμού του μικρού. Έτσι ο γιατρός ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες πήγαν στο σπίτι της οικογένειας. Οι γονείς τους είπαν ότι το αγόρι έχει παρουσιάσει βελτίωση και ότι ο πυρετός έχει πέσει και αρνήθηκαν να ανοίξουν την πόρτα.

Κατόπιν δικαστικής εντολής, άρχισε η επιχείρηση. Σε βίντεο φαίνονται αστυνομικοί με όπλα και ασπίδες στα χέρια να αναγκάζονται να σπάσουν την πόρτα για να μπουν ενώ στο εσωτερικό βλέπουν τα αδέρφια του αγοριού, 4 και 6 ετών, να είναι επίσης άρρωστα.

Από τους γονείς αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια των τριών παιδιών. Δεν συνελήφθησαν αλλά κατηγορούνται για κακοποίηση παιδιών.

Δικηγόρος της μητέρας υποστήριξε ότι το 2χρονο αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι δεν έπασχε από μηνιγγίτιδα αλλά από αναπνευστική λοίμωξη. Τόνισε, επίσης, ότι το σπάσιμο πόρτας ταιριάζει περισσότερο για βίαιους εγκληματίες, όχι για ανθρώπους που παίρνουν κάποιες αποφάσεις για την υγεία των παιδιών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα