Γράμμα 7χρονης στον Άγιο Βασίλη λυγίζει και σίδερα: “Ενα σπίτι και λίγο φαγητό…”

Γράμμα 7χρονης στον Άγιο Βασίλη λυγίζει και σίδερα: “Ενα σπίτι και λίγο φαγητό…”
Χριστούγεννα Eurokinissi

Ούτε παιχνίδια τελευταίας τεχνολογίας ούτε ακριβά ρούχα. Αυτό που ζήτησε από τον αγαπημένο άγιο των Χριστουγέννων 7χρονη από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν ένα σπίτι και λίγο φαγητό.

Δεν ήταν ένα συνηθισμένο γράμμα στον Αϊ Βασίλη, σε δυτικού τύπου χώρα τουλάχιστον. Ηταν ένα γράμμα που γράφτηκε με πόνο παιδικής ψυχής.

Στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας ο δημοτικός σύμβουλος που το άνοιξε δεν μπορούσε να κρύψει ούτε τη συγκίνησή του ούτε και το σοκ που του προκάλεσε το περιεχόμενο.

Ενα εφτάχρονο κορίτσι δεν έκανε παραγγελία το τελευταίο μοντέλο παιχνιδιού που είδε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις αλλά μόνο ένα σπίτι και φαγητό για την οικογένειά της!

“Μπορούμε να έχουμε ένα σπίτι για τα Χριστούγεννα; Η μαμά θέλει να είμαστε όλοι μαζί. Μπορείτε να μας δώσετε και λίγο φαγητό; Και αν είναι δυνατόν να έχω και μία ωραία κούκλα” έγραφε, μεταξύ άλλων το 7χρονο παιδί.

Αμέσως στο κοινοτικό κατάστημα στο οποίο έφτασε η επιστολή της μικρής σήμανε συναγερμός και έγινε κινητοποίηση έτσι ώστε η οικογένεια να περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων σε ξενοδοχείο έτσι ώστε τα παιδιά να είναι όσο το δυνατόν πιο ανέμελα.

Αυτήν την περίοδο τα παιδιά της οικογένειας μένουν μακριά από τη μητέρα τους, στο σπίτι συγγενή τους, όπως έγινε γνωστό.

“Δεν είναι σωστό να ανησυχεί ένα παιδί για τα Χριστούγεννα” τόνισε ο άνθρωπος που διάβασε πρώτος την επιστολή. “Θα ενισχυθεί η οικογένεια αφού τα παιδιά γνωρίζουν ότι οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα να τους αγοράσουν δώρα”. Είναι να μην λυγίσεις;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα