Guardian: Γιατί οι πολιτικοί ηγέτες εμβολιάζονται δείχνοντάς μας το στήθος τους;

Guardian: Γιατί οι πολιτικοί ηγέτες εμβολιάζονται δείχνοντάς μας το στήθος τους;
Ο εμβολιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη 2021 @ Yannis Kolesidis / Associated Press

Για τον ημίγυμνο Κυριάκο Μητσοτάκη εν ώρα εμβολιασμού, γράφει ο fashion editor του βρετανικού Guardian. Με σαρκαστικό ύφος σχολιάζει την τακτική των πολιτικών να φωτογραφίζονται topless, όταν λαμβάνουν τη δόση του εμβολίου.

Σε άρθρο του Guardian με τίτλο “Γιατί οι άντρες πολιτικοί είναι ερωτευμένοι με τις ημίγυμνες σέλφι των εμβολιασμών;” πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πριν μερικές εβδομάδες φωτογραφήθηκε με ανοιχτό πουκάμισο τη στιγμή που έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Στο σαρκαστικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, το οποίο υπογράφει ο fashion editor Priya Elan, αναφέρονται τα ονόματα διάφορων πολιτικών ηγετών που φωτογραφήθηκαν topless την ώρα του εμβολιασμού τους και σχολιάζεται με χιουμοριστικό ύφος η τακτική τους αυτή.

“Είστε αρκετά άντρας για μια vaxxie (η ημίγυμνη selfie εμβολιασμού); Αυτή είναι η ερώτηση που γεννήθηκε σε πολλούς από εμάς, όταν είδαμε έναν πλήθος πολιτικών ηγετών να ποζάρουν χωρίς πουκάμισο, καθώς εμβολιάζονται ενάντια στην Covid-19“, γράφει, αρχικά, ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

Υπάρχουν κανόνες για το vaxxie: πρέπει να έχετε τρίχες στο στήθος σε επίπεδο Βίκινγκ, πρέπει να αφήσετε το πουκάμισό σας να κρέμεται όπως ο Morrissey στην πρώτη του εμφάνιση στο Top of The Pops και πρέπει να κοιτάξετε ευθεία στην κάμερα με τρόπο που να θυμίζει τον George Clooney στην εποχή του George Ross. Η λάμψη στα μάτια σας θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να νιώσετε καμία αγωνία όταν πλησιάσει αυτή η βελόνα”.

Ο εμβολιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη 2021 @ Yannis Kolesidis / Associated Press


Ο Priya Elan κάνει αναφορά στον συντηρητικό Άγγλο βουλευτή Johnny Mercer, τον Γάλλο Υπουργό Αλληλεγγύης και Υγείας Olivier Véran και τον υπουργό Οικονομικών της Κροατίας Zdravko Marić, ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφει χαρακτηριστικά:

“Τον Ιανουάριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μας έδειξε πώς να το κάνουμε με την αποφασιστικότητα του Kirk Douglas στον “Σπάρτακο”. Φορώντας τη μάσκα του, αλλά και ένα ασημένιο μενταγιόν που σίγουρα πήρε από την αγορά του Κάμντεν το 1993, ο Μητσοτάκης είχε χαλαρά ανοιγμένο το γαλάζιο πουκάμισό του, που αποκάλυπτε έναν απογοητευτικό “κήπο” με τρίχες στήθους – και το πάνω μέρος του σώματός του έδειχνε τα οφέλη του HITT για όποιον είναι ο Έλληνας Joe Wicks”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο τέλος του άρθρου γίνεται αναφορά και στην βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα πριν από μερικές εβδομάδες, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ ο αρθρογράφος καταλήγει:

“Τι μας έχει μάθει λοιπόν η vaxxie για τον σύγχρονο άνθρωπο; Πραγματικά δύο πράγματα: 1) έχουμε κάνει υπερβολική γυμναστική στο lockdown και 2) προφανώς κανένας από εμάς δεν έχει μπλούζα με κοντά μανίκια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα