Η κρυφή κόρη του Πούτιν πιστεύει στην πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας

Η κρυφή κόρη του Πούτιν πιστεύει στην πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας
H Luiza Rozova Instagram

H φερόμενη ως 'κρυφή' κόρη του Βλάντιμιρ Πούτιν, από εξωσυζυγική σχέση που είχε στα τέλη του '90 είναι λάτρης των πολυτελών brands και οπαδός μιας ακραίας θεωρίας συνωμοσίας.

To Proekt.Media είχε αποκαλύψει στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι πατέρας και μιας ακόμα κόρη, πέραν της Γιεκατερίνα και Μαρία, τις οποίες απέκτησε με την πρώην σύζυγο, Λουντμίλα (χώρισαν το 2013). Η Ελισαβέτα, η οποία θα γίνει 18 χρόνων σε ένα μήνα και σπουδάζει τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, φέρεται να είναι ‘καρπός’ της σχέσης που είχε με την Σβετλάνα Κριβονότζεκ, 45 χρόνων σήμερα.

Επί του θέματος είχε τοποθετηθεί και ο Αλεξέι Ναβάλνι πριν επιστρέψει στη Ρωσία και συλληφθεί. Είχε σταθεί στην πληροφορία που ήθελε το ναυτικό να συνοδεύει το γιοτ της Κριβονότζεκ, ντοκουμέντο που χαρακτήρισε ‘εξευτελισμό’ για το σώμα. “Οι ναυτικές δυνάμεις ξοδεύουν τις ζωές τους και φορούν τις στολές τους, για να φρουρούν την ερωμένη του Πούτιν”. Παρεμπιπτόντως, ο Ναβάλνι παραμένει στη φυλακή, μετά την εντολή της απελευθέρωσης του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Ρωσία. Που την αγνόησε. Επισήμως, την απέρριψε ως ‘παράνομη’.

H ερωμένη του Πούτιν από καθαρίστρια στην εφηβεία έγινε εκατομμυριούχος

Πάντα σύμφωνα με τον Αντρέι Ζαχάροφ, τον ρεπόρτερ που αποκάλυψε την ύπαρξη τρίτης κόρης του Πούτιν και ο οποίος εργάζεται πια στο ρωσικό BBC, ο ‘Τσάρος’ είχε γνωρίσει την Κριβονότζεκ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν εκείνη ‘συνελήφθη’ να τον συνοδεύει σε διάφορα ταξίδια. Η σχέση τελείωσε την εποχή που ο Πούτιν άρχισε να συνδέεται με την Αλίνα Καμπάεβα, χρυσή Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής, 37 χρόνων σήμερα και επικεφαλής σε όμιλο media.

Η Κριβονότζεκ εργαζόταν ως καθαρίστρια καταστημάτων, όταν ήταν έφηβη πριν σπουδάσει οικονομικά. Το 2000 βρέθηκε με πολλά χρήματα στα χέρια της, με τρόπο που δεν αποκαλύφθηκε και μετά έγινε πολυεκατομμυριούχος (η περιουσία της ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια), ως ιδιοκτήτρια club με ‘ερωτικά σόου’ και μέτοχος στη Rossiya Bank (κύριος μέτοχος είναι ένας εκ των παλαιότερων φίλων του Πούτιν, ο ολιγάρχης Γιούρι Κοβάλτσουκ).

O Bλάντιμιρ Πούτιν, με την πρώην σύζυγο του (χώρισαν το 2013), Λουντμίλα, το 2006 στην επίσκεψη του 'Τσάρου' στις ΗΠΑ. @2021 Dmitry Astakhov/Associated Press

 

Στα στοιχεία που σύμφωνα με το δημοσιογράφο επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό ότι η Ελισαβέτα είναι κόρη του Πούτιν είναι πως το μεσαίο όνομα της Ελισαβέτα, το οποίο προκύπτει στη Ρωσία από το όνομα του πατέρα, είναι Βλαντιμίροβνα. Για την ιστορία, στο πιστοποιητικό γέννησεως της δεν υπάρχει όνομα πατρός. Επιπροσθέτως, το Proekt ζήτησε από τον Χασάν Ουγκάιλ, ειδικό εμπειρογνώμονα αναγνώρισης προσώπου του University of Bradford να ερευνήσει τα δεδομένα. Αυτός τα έβαλε στο ειδικό λογισμικό που διαθέτει και προέκυψε ότι υπάρχει ομοιότητα της τάξεως του 70.44%.

Από την ημέρα της αποκάλυψης έως σήμερα, οι followers της Ελισαβέτα στο Instagram έφτασαν τους 96.400. Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε από τα media στο Κρεμλίνο, ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πέσκοφ απάντησε πως “το ρεπορτάζ δεν φαίνεται πολύ πειστικό. Είναι de facto αβάσιμο”. Το Proekt.Media επιχείρησε να βρει και την Κριβονότζεκ και την άκουσε να λέει ‘δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί είμαι στο τρένο’. Υποσχέθηκε να καλέσει, όταν βρει το χρόνο. Δεν το έκανε ποτέ. Και απάντησε ποτέ ξανά σε κλήση του μέσου.

Γιατί όμως, τα διαβάζεις όλα αυτά σήμερα: μεγάλα ειδησεογραφικά sites του πλανήτη επανέφεραν στο προσκήνιο την Ελισαβέτα Κριβονότζεκ (που κυκλοφορεί και ως Λουίζα Ροζόβα), μετά την τοποθέτηση της, στο audio-chat social network με το όνομα Clubhouse -το οποίο λειτουργεί μόνο με προσκλήσεις-, κατά την οποία ο Covid-19 αφορά συνωμοσία των πιο ισχυρών κατοίκων της γης, που έχει ως στόχο να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό, μέσω του τεχνητά κατασκευασμένου ιού. Η θεωρία είχε προκύψει πέρυσι, στη Ρωσία και από ό,τι φαίνεται συντηρείται ακόμα.

Με την ευκαιρία, επικοινώνησε μαζί της ο Ζαχάροφ για να της κάνει την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Δεν διέψευσε, μηδέ επιβεβαίωσε. Ο δημοσιογράφος τη ρώτησε αν της έκανε τη ζωή δύσκολη με την αποκάλυψη του. Εκείνη απάντησε ότι έκτοτε απολαμβάνει την προσοχή του κόσμου “γιατί η ζωή μου ήταν τόσο στάσιμη. Τώρα νιώθω ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να βγω στο προσκήνιο και να ακούσει ο κόσμος για τους λογαριασμούς μου στα social media. Δεν προσπάθησα ποτέ να γίνω δημοφιλής. Μου αρέσει η μόδα, δεν είναι το κύριο πάθος μου αλλά μου αρέσει. Δεν βλέπω τηλεόραση. Κάποιες φορές διαβάζω τις ειδήσεις του κόσμου. Κυρίως διαβάζω τη Vogue. Και είμαι μια χαρά -μην ανησυχείτε για εμένα”. Αν δεν έκανες click στο λογαριασμό της, να σου πω ότι οι φωτογραφίες της αφορούν κυρίως αντικείμενα των πλέον πολυτελών brands.

Συνέχισε και τη θεωρία συνομωσίας, εξηγώντας πως “υπάρχει κάτι που δεν ξέρω αν το λέω σωστά, το χρυσό δισεκατομμύριο. Είναι κοινωνία εξόχως πλούσιων ανθρώπων που ‘έφτιαξαν’ το τέχνασμα με τον κορονοϊκό. Αυτό σημαίνει πως δολοφονούν κόσμο. Γιατί εφόσον το κάνουν αυτό εκείνοι, δεν μπορεί να το κάνει -για μια εύλογη αιτία- και μια κυβέρνηση;”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα