Hurriyet: H Τουρκία θα “ακούει” τα ελληνικά υποβρύχια στο Αιγαίο με υποθαλάσσια μικρόφωνα

Hurriyet: H Τουρκία θα “ακούει” τα ελληνικά υποβρύχια στο Αιγαίο με υποθαλάσσια μικρόφωνα
ΑΡ

Δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει πως υποθαλάσσια μικρόφωνα "θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων".

“Αυτιά” στο Αιγαίο φαίνεται πως βάζει η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η οποία σε πρωτοσέλιδό της γράφει πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πετάξει ειδικά μικρόφωνα στη θάλασσα για να “ακούει” τα ελληνικά υποβρύχια.

Κατά το δημοσίευμα, πρόκειται για το σύστημα Sonobuoy, το οποίο θα παρακολουθεί τις κινήσεις των υποβρυχίων στην περιοχή. Τα μιρκόφωνα θα πετάξουν στη θάλασσα τουρκικά drones.

Σύμφωνα με τον αναληρωτή Γενικός Διευθυντής Συστημάτων “TUSAŞ UAV” Ομέρ Γιλντίζ,  που μίλησε στην εφημερίδα, “τα τουρκικά UAV διαθέτουν πλέον ενσωματωμένες δυνατότητες εκτόξευσης και ακρόασης συστημάτων Sonobuoy, τα οποία εκπέμπουν με ραδιοκύματα στην επιφάνεια ό,τι ακούγεται μέσα στο νερό, κάνοντας ταυτόχρονα και ακουστική ανάλυση”.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του δεν κάνει βήμα πίσω κι οτι Αεροπορία και Ναυτικό “έχουν λάβει σαφείς οδηγίες”.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε οτι “ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ακόμη κι αν χρειαστεί να πεθάνουμε ή να γίνουμε μάρτυρες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα