Η Alitalia καταλήγει σε Αραβικά χέρια

Η Alitalia καταλήγει σε Αραβικά χέρια

Η αεροπορική εταιρία Etihad Airways των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αγορά μέχρι και του 49% του πακέτου μετοχών της Αλιτάλια

Η εταιρία των ΗΑΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, τους Financial Times και την ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, προτίθεται να διαθέσει έως και 350 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη διαπραγμάτευση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής.

Η αεροπορική εταιρία του Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται έτσι να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Αλιτάλια, έστω και αν δεν πρόκειται όπως όλα δείχνουν να ξεπεράσει το 49% των μετοχών ώστε να μην χάσει ο ιταλικός αερομεταφορέας τα προνόμια που του εξασφαλίζει η ευρωπαϊκή του ταυτότητα.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, τονίζουν αναλυτές, οι δεκατέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι της Αλιτάλια πιθανόν θα μπορέσουν να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς θα αυξηθεί και η οικονομική βιωσιμότητα του εμβληματικού ιταλικού αερομεταφορέα. Τα χρέη της εταιρίας, ο λογότυπος της οποίας έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, κατά τις τελευταίες εκτιμήσεις φθάνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 300 εκατομμύρια ευρώ τα οποία διετέθησαν από τους μετόχους, δυο μεγάλους ιταλικούς τραπεζικούς οργανισμούς και τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: