Bενεζουέλα: Η αντιπολίτευση ζητά βοήθεια από τον στρατό για να ανατρέψει τον Μαδούρο

Bενεζουέλα: Η αντιπολίτευση ζητά βοήθεια από τον στρατό για να ανατρέψει τον Μαδούρο
O Νικολάς Μαδούρο χαμογελά AP

Ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στις 23 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Μιγκέλ Πιζάρο ζήτησε την υποστήριξη του στρατού.

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα έχει προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση για τις 23 Ιανουαρίου στο Καράκας αλλά γνωρίζει καλά ότι ελάχιστα πράγματα μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς την υποστήριξη του στρατού.

Γι’ αυτό λοιπόν και ένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση, ο Μιγκέλ Πιζάρο, κάλεσε πολύ απλά τον βενεζουελάνικο στρατό να πάρει το μέρος των διαδηλωτών την προσεχή Τετάρτη.

“Οι πολίτες αυτής της χώρας θα δείξουν τη δύναμή τους, θα δείξουν ότι θέλουν τη μεγάλη αλλαγή και θα πουν στη διεθνή κοινότητα ότι ο αγώνας τους δεν έχει τελειώσει” τόνισε ο Πιζάρο για να συνεχίσει: “Καλούμε τις ένοπλες δυνάμεις να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη δικτατορία του Μαδούρο και να ταχθούν με το μέρος για να επιτευχθεί η μετάβαση που όλοι θέλουμε”.

Ο Υπουργός Αμυνας Βλάντιμιρ Πατρίνο Λόπες από την πλευρά του τόνισε ο στρατός θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να υπερασπιστεί τη συνταγματική τάξη: “Είμαστε πρόθυμοι ακόμη και να πεθάνουμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αρωμα εμφύλιου πολέμου μυρίζει λοιπόν στη Βενεζουέλα λίγες μόνο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Νικολάς Μαδούρο για τη δεύτερη θητεία του που λήγει το 2025.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα