Η Γαλλία βγάζει από την “κόκκινη λίστα” των πτήσεων την Τουρκία

Η Γαλλία βγάζει από την “κόκκινη λίστα” των πτήσεων την Τουρκία
2021 Christophe Ena/AP Photo, File

Ελεύθερα θα μπορούν να ταξιδεύουν οι Τούρκοι πολίτες στη Γαλλία. Σταματά να ισχύει η 10ήμερη καραντίνα

Από κόκκινη σε πορτοκαλί κατέβηκε η Τουρκία στη λίστα των χωρών για τις οποίες είχε επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά της πανδημίας του κορονοϊού η Γαλλία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Twitter ο πρέσβης της Τουρκίας στο Παρίσι, η Γαλλία αφαίρεσε την Τουρκία από τον κόκκινο κατάλογο των χωρών για τις οποίες έχει επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά της πανδημίας της Covid-19, ενώ πλέον παύει να ισχύει και η υποχρεωτική διαδικασία καραντίνας 10 ημερών για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από την Τουρκία στη Γαλλία.

Η Γαλλία έχει ταξινομήσει τις χώρες ανάλογα με την κατάσταση της υγείας και το επίπεδο εμβολιασμού μεταξύ του γενικού πληθυσμού, με τη λίστα να χωρίζεται σε κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο, ενώ για όσους προέρχονται από χώρες της πράσινης λίστας δεν ισχύουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Οι επιβάτες που θέλουν να εισέλθουν στη Γαλλία από την πράσινη λίστα υποχρεούνται μόνο να πραγματοποιήσουν ένα τεστ COVID-19, εκτός εάν έχουν εμβολιαστεί.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν τη Γαλλία και η χώρα από την οποία προέρχονται ανήκει στην πορτοκαλί λίστα, δεν χρειάζεται να δηλώσουν κάποιον λόγο εισόδου τους στη χώρα, πέρα από το αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ που θα υποβληθούν κατά τη νόσο Covid-19.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα