Η ιστορία του Αϊλάν Κούρντι επαναλαμβάνεται: Το πτώμα ενός 4χρονου κοριτσιού από τη Συρία ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια

default image

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την υπόθεση του μικρού Αϊλάν που συγκλόνισε τον κόσμο, οι τουρκικές Αρχές εντόπισαν το άψυχο σώμα ενός ακόμα προσφυγόπουλου από τη Συρία στα παράλια της Σμύρνης

Η φωτογραφία του άψυχου σώματος του μικρού Αϊλάν Κούρντι από τη Συρία να κείτεται σε μια παραλία του Μπόντρουμ έγινε σύμβολο του προσφυγικού δράματος, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.

Δυστυχώς όμως δεν είναι το μόνο προσφυγόπουλο που χάνει τη ζωή του στην πορεία προς την Ευρώπη.

Τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σήμερα, Παρασκευή, ανοικτά των ακτών της Τουρκίας στη διάρκεια ναυαγίου ενός σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του μικρού Αϊλάν που έγινε σύμβολο του δράματος των προσφύγων.

Το κοριτσάκι, που το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, βρέθηκε σε μια παραλία στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, μέλη της τουρκικής Ακτοφυλακής έσωσαν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την Ελλάδα.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, κυρίως Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες το Αιγαίο από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την περασμένη Τρίτη, 22 πρόσφυγες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Κω, ενώ σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, από τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του έτους ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 διασώθηκαν από τη Ακτοφυλακή.

Την ίδια ώρα, πολλοί πρόσφυγες, προσπαθώντας να αποφύγουν τις βάρκες του θανάτου, ακολουθούν και πάλι τη χερσαία διαδρομή από τον Έβρο, που είχε εγκαταλειφθεί λόγω της ανέγερσης του φράχτη.

Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, βρίσκονται στην περιοχή της Αδριανούπολης στη βορειοδυτική Τουρκία με την ελπίδα να φθάσουν οδικώς στην Ελλάδα, όμως οι τουρκικές αρχές τούς απαγορεύουν την πρόσβαση στα σύνορα, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα