Η ιταλική κυβέρνηση αναζητά 'σούπερ μάνατζερ' για το Κολοσσαίο

Η ιταλική κυβέρνηση αναζητά 'σούπερ μάνατζερ' για το Κολοσσαίο

Η διεθνής προκήρυξη θα δημοσιευθεί μεταξύ άλλων και στο γνωστό βρετανικό περιοδικό "Economist"

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναζητά "σούπερ μάνατζερ" με διεθνή εμπειρία, ο οποίος να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του χώρου του Κολοσσαίου, της Ρωμαϊκής Αγοράς, της Domus Aurea (το Χρυσό Παλάτι του Νέρωνα) και του λόφου Παλατίνο.

Η διεθνής προκήρυξη θα δημοσιευθεί την ερχόμενη Παρασκευή και στο γνωστό βρετανικό περιοδικό "Economist", ώστε να λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Η ιταλική κυβέρνηση, ουσιαστικά, αναζητά ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, που μπορεί να προέρχεται, φυσικά, και από το εξωτερικό. Στον μελλοντικό διευθυντή θα καταβάλλεται μισθός που θα αγγίζει τις 145.000 ευρώ το χρόνο μεικτά, με δυνατότητα να λάβει μπόνους έως και 35.000 ευρώ, σε περίπτωση ιδιαίτερα αποδοτικής εργασίας.

Το συμβόλαιο του "πολιτιστικού μάνατζερ" θα έχει τετραετή διάρκεια, και οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 14 Απριλίου, διαμέσου του ιστότοπου του ιταλικού υπουργείου πολιτισμού (σ.σ.: η διεύθυνση του οποίου είναι www.beniculturali.it), όπου έχει αναρτηθεί η σχετική προκήρυξη. 

O νέος διευθυντής του "αμφιθεάτρου Φλάβιο", στα μέχρι τώρα σχέδια, αναμένεται να μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.         .

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιους ευρωπαϊκούς προορισμούς επιλέγουν οι Αθηναίοι

Μηχανή του Χρόνου: Η 'ασυγχώρητη' από τους Ρωμαίους παρθενία των Χριστιανών και η ποινή του δημόσιου βιασμού

SHARE: