Η Κέιτ Μίντλετον ανέλαβε την ευθύνη για την “πειραγμένη” φωτογραφία

Διαβάζεται σε 2'
Κέιτ Μίντλετον
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον AP Photo/David Cliff, File

Μετά την απόφαση μεγάλων φωτοειδησεογραφικών πρακτορείων να αποσύρουν την πρώτη επίσημη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον με την εξήγηση ότι ήταν “πειραγμένη”, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανέλαβε την ευθύνη.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε το Παλάτι του Κένσιγκτον και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, σχετικά με τον σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία, η οποία παρουσιάστηκε ως η πρώτη επίσημη εικόνα της Κέιτ Μίντλετον μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου.

Με μία λιτή ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram, η Κέιτ Μίντλετον ανέλαβε την ευθύνη και “κατηγόρησε” τις “κακές ικανότητές” της, όπως έγραψε, στην επεξεργασία φωτογραφιών, αποκαλώντας τον εαυτό της “ερασιτέχνη φωτογράφο“.

Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με την επεξεργασία. Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για την όποια σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες. Ελπίζω όλοι όσοι γιορτάζουν να είχαν μια πολύ ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας. C“, αναφέρεται στο μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον.

Η αντίδραση της Κέιτ Μίντλετον, ήρθε λίγες ώρες μετά την απόφαση μεγάλων φωτοειδησεογραφικών πρακτορείων να αποσύρουν την επίμαχη εικόνα, υποστηρίζοντας ότι η τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια και τα τρία της παιδιά, είναι “παραποιημένη“.

Σύμφωνα με τη Mirror, το Associated Press (AP), το Reuters, το Agence France-Presse (AFP) και το Getty Images εξέδωσαν “kill notice” σε μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, δηλώνοντας ότι διέγραψαν από τις βιβλιοθήκες τους την εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας και των παιδιών της, του πρίγκιπα Γεωργίου, 10 ετών, της πριγκίπισσας Σαρλότ, 8 ετών, και του πρίγκιπα Λουδοβίκου, 5 ετών, για την Ημέρα της Μητέρας.

Με μια πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται ότι η πηγή έχει πειράξει την εικόνα“, ανέφερε ένα μήνυμα του AP, ενώ πηγές δήλωσαν στη Mirror ότι τα φωτογραφικά πρακτορεία υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία της συζύγου και των παιδιών του πρίγκιπα Ουίλιαμ είχε αλλοιωθεί από το πρωτότυπο.

Η επίμαχη εικόνα:

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δημοσίευσαν τη φωτογραφία χθες, Κυριακή, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας που γιορτάζεται στη Βρετανία στις 10 Μαρτίου.

Σε δελτίο τύπου, μάλιστα, το παλάτι διευκρινίζει πως η φωτογραφία τραβήχτηκε “στο Ουίνδσορ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα“, κάτι που πολλοί χρήστες του διαδικτύου και επικριτές της βασιλικής οικογένειας ουδέποτε πίστεψαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα