Η Κομισιόν απειλεί να "σπάσει" την Google σε μικρότερα κομμάτια

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ (AP Photo/Darko Vojinovic)
Η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Σε εφιάλτη επί ευρωπαϊκού εδάφους για τον αμερικανικό κολοσσό μετατρέπεται η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, απειλώντας ευθέως να σπάσει την εταιρεία σε μικρότερα κομμάτια, αν δεν συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να "σπάσει" την Google σε μικρότερα κομμάτια, καθώς η κυρίαρχη θέση της στην αγορά "εγείρει υποψίες" για τον τρόπο λειτουργίας της.

Η απειλή της επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, είναι άμεση και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις, τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις των Ευρωπαίων για τη λειτουργία των διαδικτυακών και τεχνολογικών κολοσσών στη Γηραιά Ήπειρο.

Η επίτροπος από τη Δανία επανέλαβε ευθέως τις απειλές προς την Google, μιλώντας στο βρετανικό "Telegraph". Υπενθυμίζεταιμ ότι η Google βρίσκεται από πέρυσι σε ανοιχτό "πόλεμο" με την ΕΕ, μετά την επιβολή προστίμου - μαμούθ για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων που έχουν θεσπίσει οι Βρυξέλλες για αθέμιτη προώθηση των υπηρεσιών της εταιρείας μέσω της μηχανής αναζήτησής της. Ένα πρόστιμο που θα μπορούσε να "κοστίσει" στην εταιρεία 2,42 δισ. ευρώ και εναντίον του οποίου έχει υποβάλει, όπως ήταν αναμενόμενο, έφεση.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν βρίσκεται στη φάση της διαμόρφωσης ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, των app stores και των μηχανών αναζήτησης στην Ευρώπη, με σκοπό να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια.

Τα τελευταία χρόνια η Google βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο "στόχαστρο" της Κομισιόν, μαζί με άλλους αμερικανικούς κολοσσούς από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας όπως η Microsoft και το Facebook, τους οποίους κατηγορεί για μονοπωλιακές πρακτικές που πλήττουν τον ανταγωνισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόρος: Facebook και Google απειλούν τη δημοκρατία

Έρχονται αλλαγές στη φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών στην Ευρώπη;

Σκάνδαλο υποκλοπών Facebook-Google: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων

Κομισιόν: Πρόστιμο-μαμούθ για αθέμιτο ανταγωνισμό

SHARE:

24Media Network