Το Ιράν θα παράγει ένα από τα κουβανικά εμβόλια κατά της covid-19

Το Ιράν θα παράγει ένα από τα κουβανικά εμβόλια κατά της covid-19
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού AP

Το Ιράν και η Κούβα γνωστοποίησαν τη συνεργασία τους πάνω στα εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το Ιράν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα η πρώτη χώρα εκτός Κούβας που θα παράγει ένα από τα κουβανικά εμβόλια κατά της covid-19, ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα κρατικά, κουβανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο χώρες, εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει αυστηρές κυρώσεις, δυσκολεύονται εδώ και χρόνια να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και δραστικές ουσίες, κάτι που τις έχει αναγκάσει να γίνουν αυτάρκεις. Τόσο η Κούβα όσο και το Ιράν έχουν παράξει εγχώρια εμβόλια κατά της covid-19.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά κουβανικά στοιχεία, οι κλινικές δοκιμές των κουβανικών εμβολίων Soberana 2 και το Abdala δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα με αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%, αν και οι επικριτές τους παραμένουν επιφυλακτικοί αναμένοντας τα στοιχεία αυτά να δημοσιευθούν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και να ελεγχθούν από ομότιμους.

Το Ιράν και η Κούβα θα παράξουν εκατομμύρια δόσεις του Soberana 2, με την ονομασία PastuCovac, στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Finlay Βινσέντε Βέρες Μπενκόμο στη διάρκεια επίσκεψής του στην Τεχεράνη αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα