Η Κραμπ-Καρενμπάουερ θέλει να διαδεχθεί τη Μέρκελ στο CDU

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ θέλει να διαδεχθεί τη Μέρκελ στο CDU

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ θα είναι υποψήφια την προεδρία της CDU μετά την απόφαση της Μέρκελ να μη διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος

Η γενική γραμματέας της CDU Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, σύμφωνα με πηγές του κόμματος μετά την απόφαση της Άγκελα Μέρκελ να μη διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος τον προσεχή Δεκέμβρη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε άλλωστε και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει υψηλό πόστο στη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 όπως δήλωσαν πηγές του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, η Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε στο κόμμα της, την Χριστιανοδημορκαιτκή Ενωση (CDU), ότι θα αποσυρθεί από την καγκελαρία μετά το τέλος της θητείας της το 2021 όπως έγινε γνωστό από στέλεχος της CDU, μία ημέρα μετά την εκλογική αποτυχία στην Εσση.

“Είπε” ότι θέλει παραμείνει καγκελάριος, “αλλά θα είναι η τελευταία θητεία”, δήλωσε η κομματική πηγή που δεν κατονομάζεται. Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν και από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την ώρα που πηγές της CDU δήλωναν ότι η Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος τον Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα