Η Μέρκελ κάνει διακοπές εν μέσω πολέμου – Θύελλα αντιδράσεων

Η Μέρκελ κάνει διακοπές εν μέσω πολέμου – Θύελλα αντιδράσεων
Άνγκελα Μέρκελ ΙΝΤΙΜΕ

Ενώ η εισβολή στην Ουκρανία μαίνεται και οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν πόλεις, η Άνγκελα Μέρκελ -εν μέσω απόλυτης σιωπής- επέλεξε να πάει διακοπές στην Ιταλία. "Πυρά" από τον πρέσβη της Ουκρανίας στο Βερολίνο.

Δυσμενή σχόλια έχει προκαλέσει η επιλογή της πρώην Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να φύγει για διακοπές στην Ιταλία ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και παρότι δεν έχει ως τώρα τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η πρώην καγκελάριος βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο μαζί με τον σύζυγό της Γιοάχιμ Ζάουερ στην Τοσκάνη, ενώ, όπως μετέδωσε η BILD, χθες ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, συνοδευόμενη από την πρώην υπουργό Παιδείας και μετέπειτα πρεσβευτή της Γερμανίας στο Βατικανό, Ανέτε Σαβάν.

Σχολιάζοντας τη στάση της πρώην καγκελαρίου, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο Άντριζ Μέλνικ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: “Βέβαια, στη Φλωρεντία δεν υπάρχουν στους δρόμους δολοφονημένες γυναίκες και παιδιά. Για αυτό και υπάρχει τόσος πολύς πολιτισμός και τόση πολλή τέχνη. Καταπληκτικά”.

Μετά την αποκάλυψη των φρικαλεοτήτων στην πόλη Μπούτσα έξω από το Κίεβο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε δηκτικά την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επισκεφθούν μαζί του την περιοχή, προκειμένου να δουν, όπως είπε, τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, υπονοώντας την άρνηση των δύο ηγετών στο αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα