Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει στη Μεγάλη Βρετανία

Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει στη Μεγάλη Βρετανία
Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αγγλία 2021 @ Alberto Pezzali / AP IMAGES

Καταγράφηκαν 35.204 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, 6 κρούσματα από την παραλλαγή Λάμδα από τον Φεβρουάριο ως τώρα.

Η Βρετανία κατέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα 35.204 νέα κρούσματα κορονοϊού που οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα, την πιο μεταδοτική μέχρι στιγμής παραλλαγή του ιού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της παραλλαγής ανήλθε σε 111.157, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (25/06), η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η μετάλλαξη Δέλτα τώρα αντιστοιχεί στο 96% των κρουσμάτων στα οποία έχει γίνει μελέτη αλληλουχίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά στο να προσφέρουν προστασία απέναντι στον κίνδυνο νοσηλείας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπηρεσία ανακοίνωσε ακόμη ότι καθόρισε μια νέα παραλλαγή, την Λάμδα, με έξι κρούσματα να έχουν εντοπιστεί κατά το διάστημα 23 Φεβρουαρίου-7 Ιουνίου, εκ των οποίων πέντε είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα