Η Μπιγιονσέ ζητά δικαιοσύνη για τη δολοφονία της Μπρένα Τέιλορ

Η Μπιγιονσέ ζητά δικαιοσύνη για τη δολοφονία της Μπρένα Τέιλορ
Μπιγιονσέ AP

Η Μπιγιονσέ ζητά με επιστολή της στον Γενικό Εισαγγελέα να κατηγορηθούν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία της Μπρένα Τέιλορ μέσα στο σπίτι της.

Με επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα στην πολιτεία του Κεντάκι των ΗΠΑ, η διάσημη ποπ σταρ Μπιγιονσέ ζητά δικαιοσύνη για μια μαύρη γυναίκα εν ονόματι Μπρένα Τέιλορ που σκοτώθηκε από αστυνομικούς μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, η γνωστή τραγουδίστρια προτρέπει τον Γενικό Εισαγγελέα, Ντάνιελ Κάμερον, να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των τριών αξιωματικών που εμπλέκονται στη δολοφονία της Μπρένα Τέιλορ.

Η 26χρονη Αφροαμερικανίδα Μπρένα Τέιλορ δέχτηκε οκτώ πυροβολισμούς ενώ κοιμόταν, όταν αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της στο Λούισβιλ στο Κεντάκι στις 13 Μαρτίου. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο για ναρκωτικά στην κατοικία της 26χρονης, αντάλλαξαν, ενώ δεν βρέθηκαν ουσίες στο σπίτι της. Οι τρεις εμπλεκόμενοι αξιωματικοί τέθηκαν σε διοικητική άδεια, αλλά κανένας δεν συνελήφθη, ούτε κατηγορήθηκε για τον θάνατο της 26χρονης.

Η Μπρένα Τέιλορ ήταν ιατρικός τεχνικός έκτακτης ανάγκης, είχε λευκό ποινικό μητρώο και η δολοφονία της ξεσήκωσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες κορυφώθηκαν με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ μερικές βδομάδες μετά.

Στο μακροσκελές γράμμα της, το οποίο ανήρτησε και στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Μπιγιονσέ άσκησε έντονη κριτική στις τις έρευνες του αστυνομικού τμήματος του Λούισβιλ σχετικά με τη δολοφονία της Τέιλορ, οι οποίες “δημιούργησαν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις”, ενώ αμφισβήτησε την έκθεση αναφοράς που γνωστοποίησε η αστυνομία σχετικά με τους τραυματισμούς του θύματος.

Έχουν περάσει τρεις μήνες και η οικογένεια της Μπρένα Τέιλορ περιμένει ακόμα τη δικαιοσύνη”, έγραψε χαρακτηριστικά η Μπιγιονσέ και κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες στους τρεις εμπλεκόμενους αστυνομικούς, να δεσμευτεί για πλήρη διαφάνεια στις έρευνες της εν λόγω υπόθεσης, και να ερευνήσει τις πρακτικές που οδηγούν επανειλημμένως στον θάνατο άοπλων μαύρων πολιτών”.

“Σας δίνεται ευκαιρία να βάλετε τέλος σε αυτόν τον κύκλο. Ενεργείστε γρήγορα και αποφασιστικά απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος των αστυνομικών”, προτρέπει η Μπιγιονσέ, επισημαίνοντάς του ότι έχει “την εξουσία και την ευθύνη να καταδείξει την αξία της ζωής μιας μαύρης γυναίκας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα