Η πρώτη ομιλία Ερντογάν μετά την εκλογική νίκη: “Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο – Bye bye Κεμάλ”

Η πρώτη ομιλία Ερντογάν μετά την εκλογική νίκη: “Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο – Bye bye Κεμάλ”
Ξανά πρόεδρος της Τουρκίας ο Ερντογάν AP Photo/Khalil Hamra

Την πρώτη, πανηγυρική ομιλία του προς τον τουρκικό λαό πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Το τραγούδι πάνω στο βαν και το ομοφοβικό παραλήρημα.

Στο πλήθος των συγκεντρωμένων υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη απευθύνθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαριστώντας τους για το αποτέλεσμα που τον έφερε για τρίτη φορά στην προεδρία της Τουρκίας.

Η πρώτη αντίδρασή του ήταν να τραγουδήσει το τραγούδι των προεκλογικών του συγκεντρώσεων από την εξέδρα όπου μίλησε στους οπαδούς του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Κωνσταντινούπολη, λέγοντας:Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη. Με αυτή ξεκινήσαμε να πορευόμαστε και με αυτή συνεχίζουμε. Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ, ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική. Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας: “Στις εκλογές για την προεδρία της δημοκρατίας στον β γύρο εκφράστηκε η βούληση του λαού. Ζήσαμε μια γιορτή, ένα μπαϊράμι δημοκρατίας και σας ευχαριστώ για αυτό. Πήγατε στις κάλπες κ με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Σας ευχαριστώ όλους“.

“Όλα τα μέλη του κόμματος, της νεολαίας κάνανε το παν να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές κ δίνω συγχαρητήρια σε όλους. Συγχαίρω ιδιαίτερα τις γυναίκες μας, τους νέους μας, για τον σκοπό του κόμματος μας έχετε δεσμευτεί και εντός της χώρας και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα για τη συμμετοχή στο β γύρο σας ευχαριστώ όλους.
Αναλαμβάνω την ευθύνη να κυβερνήσω για 5 επόμενα χρόνια, ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.
είπε έπειτα εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

“Μακάρι να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας όπως είμασταν εδώ και 20 χρόνια. Τι σας είπα, όχι μέχρι τον μπακάλη, αλλά μέχρι τον τάφο θα είμαστε μαζί” είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια, ενώ ανέβασε τους τόνους, αναφερόμενος στον αντίπαλό του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου:

“Λέτε bye bye Κεμάλ. Αν θέλετε μπορούμε να πούμε κ τρίτη φορά bye bye. Bye bye Κεμαλ.”

twitter/Recep Tayyip Erdogan


“Ο νικητής και των εκλογών της 14ης Μαΐου και των εκλογών της 28ης Μαΐου είναι τα 85 εκατομμύρια πολίτες μας. Σήμερα μόνο η Τουρκία είναι ο νικητής. Εμείς θα κερδίσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε δε θα χάσει κανείς. Η δημοκρατία, η ανάπτυξη μας θα συνεχίζουν να ακμάζουν. Μεγάλοι κ μικροί, άντρες και γυναίκες, εργαζόμενοι και άνεργοι, βιώνουν μαζί το παρόν κ το μέλλον. Εδώ γράφουμε ιστορία σε αυτή την πλατεία” συνέχισε ο κ. Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τοπικές εκλογές του επόμενου έτους:

“Ως κάτοικος της Κωνσταντινούπολης δοξάζω το Θεό και ευχαριστώ όλους εσάς, μαζί σας θα χαρώ κάθε επόμενη νίκη μου. Το 2024 είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε στις τοπικές εκλογές” είπε.

“55 χιλιάδες πολίτες είναι εδώ μου λένε από την ασφάλεια. Το σημαντικότερο είναι οι στόχοι και η ενότητα της πατρίδας και του λαού μας” συνέχισε εν μέσω πανηγυρισμών των οπαδών του, ενώ αναφέρθηκε και στα πρώτα συγχαρητήρια γειτονικών χωρών και συμμάχων της Τουρκίας, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη και το Κατάρ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, κυρίαρχο επίδικο για τον Ερντογάν στην προεκλογική περίοδο, όπου ανέφερε: “Κανείς δεν μπορεί να προσβάλει, να αμφισβητήσει αυτόν τον λαό. Κανένας δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία. Από την τρομοκρατία μέχρι τις σκοτεινές οργανώσεις, κανείς δεν μπορεί να μας απειλείσει.”

Στο τέλος του χαιρετισμού του, ο Ερντογάν προχώρησε και σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα, βάλλοντας κατά του αντιπάλου του επειδή, όπως είπε, είναι υπέρ των ομοφυλόφιλων ρωτώντας τους παρευρισκόμενους οπαδούς του εάν βρίσκεται ανάμεσά τους κάποιος ομοφυλόφιλος: “Δεν βρίσκονται μεταξύ μας ομοφυλόφιλοι, δεν θα το επιτρέπαμε. Για εμάς η γυναίκα είναι ιερή, η οικογένεια είναι ιερή” υπογράμμισε.

“Θα τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις στο λαό, τώρα ξεκινάω για την Άγκυρα. Αυτή τη φορά κάνουμε αλλαγή, την επινίκια ομιλία θα την κάνουμε από το μέγαρο της Προεδρίας. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί.” είπε ο τέλος ο Ερντογάν, ευχαριστώντας τους πολίτες στις σεισμόπληκτες περιοχές που τον ψήφισαν.

Ανταπόκριση του NEWS24/7 από την Κωνσταντινούπολη:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα