Η Ρωσία πήρε υδροξυχλωροκίνη από την Κίνα και τη χρησιμοποιεί σε ασθενείς

Η Ρωσία πήρε υδροξυχλωροκίνη από την Κίνα και τη χρησιμοποιεί σε ασθενείς
O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η Ρωσία ενέκρινε τη θεραπεία ασθενών του κορονοϊού με υδροξυχλωροκίνη, παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας.

Μπορεί η αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης (παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται στη μάχη κατά της ελονοσίας) να αποτελεί θέμα παγκόσμιας συζήτησης, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη ρωσική κυβέρνηση να πάρει την απόφαση για θεραπεία ασθενών της Covid-19 με το συγκεκριμένο φάρμακο.

Συγκεκριμένα, με διάταγμα που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης η Ρωσία, έδωσε οδηγίες προς την κατεύθυνση αυτή στους ιατρικούς οργανισμούς, διευκρίνιζοντας πως η Κίνα τής προσέφερε περισσότερα από 68.000 κουτιά αυτού του φαρμάκου.

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ, με την υδροξυχλωροκίνη να αναμένεται έτσι να διανεμηθεί στα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό ή ύποπτα κρούσματα.

Αξίζει να επισημανθεί πως η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των ιατρικών υπηρεσιών ανέλαβε να παρακολουθεί την εξέλιξη των ασθενών ώστε να βεβαιωθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα