Η Rosneft καταργεί περίπου 1.000 θέσεις εργασίας

Η Rosneft καταργεί περίπου 1.000 θέσεις εργασίας

Το 25% των θέσεων εργασίας της θα καταργήσει η Rosneft. Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων

Η γιγάντια ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, στόχος αμερικανικών κυρώσεων που συνδέονται με την κρίση στην Ουκρανία, θα καταργήσει σχεδόν το ένα τέταρτο του δυναμικού της κεντρικής διοίκησής της στη Μόσχα.

"Οι καταργήσεις θέσεων εργασίας μπορεί να αφορούν το 20% ως το 25% των στελεχών, δηλαδή περίπου χίλια πρόσωπα", γράφει η οικονομική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με την "Κομερσάντ", το προσωπικό των γραφείων της Μόσχας αυξήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και η τάση ενισχύθηκε με την εξαγορά πέρυσι της εταιρείας TNK-BP, ανταγωνίστριας της Rosneft, έναντι 55 δισεκ. δολαρίων.

"Η Rosneft εργάζεται για να μειώσει τις δαπάνες της, μεταξύ άλλων και βελτιώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό της", δήλωσε μια εκπρόσωπος του ομίλου σε ηλεκτρονικό μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο, διαψεύδοντας ότι θα υπάρξουν "μαζικές καταργήσεις θέσεων εργασίας".

Ο πετρελαϊκός όμιλος, ο οποίος διευθύνεται από τον Ιγκόρ Σέτσιν, στενό συνεργάτη του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προστέθηκε στον Ιούλιο στον κατάλογο των εταιρειών στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις από τις ΗΠΑ εξαιτίας της αμερικανικής κρίσης.

Αποκομμένος από τις αμερικανικές αγορές, ο όμιλος, ο οποίος ανήκει σε ποσοστό 69% στο ρωσικό κράτος, ζήτησε πρόσφατα βοήθεια από το δημόσιο για να αποπληρώσει το πολύ βαρύ χρέος του, το οποίο υπερβαίνει τα 30 δισεκ. ευρώ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network