Η Σαουδική Αραβία διαψεύδει τις κατηγορίες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι

Η Σαουδική Αραβία διαψεύδει τις κατηγορίες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι
Ο 59χρονος Τζαμάλ Κασόγκι ήταν συνεργάτης επί σειρά ετών της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και επικριτής αποφάσεων της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας AP Images

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αλλά θα επικοινωνήσει σύντομα για την υπόθεση.

Στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης ενημέρωσαν αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Άγκυρα έχει στη διάθεσή της αρχεία ήχου και βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, συνεργάτης της Washington Post, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας αυτόν τον μήνα, αποκαλύπτει η εφημερίδα για την οποία εργαζόταν.

Οι καταγραφές, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο κυβερνήσεων που επικαλείται η Ποστ, αποδεικνύουν ότι μια ομάδα στελεχών των σαουδαραβικών υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβε τον Κασόγκι μέσα στο προξενείο, όπου είχε πάει για να παραλάβει ένα έγγραφο που χρειαζόταν ενόψει του γάμου του, τον σκότωσε και διαμέλισε το πτώμα.

 Ο γνωστός δημοσιογράφος, που διατηρούσε επί σειρά ετών σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, είχε γράψει πολλά επικριτικά άρθρα για τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας και για τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε πάντως τις κατηγορίες αναφορικά με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι ισχυρισμοί που κάνουν λόγο για εντολές για τη δολοφονία του Κασόγκι είναι «ψευδείς» που έχουν στόχο την κυβέρνηση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Χθες παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αλλά θα επικοινωνήσει σύντομα για την υπόθεση.

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε ότι συγκρότησε μια κοινή ομάδα εργασίας με την Τουρκία προκειμένου να ερευνήσει και να αποκαλύψει τις συνθήκες της εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version