Η Τουρκία εύχεται 'καλή χρονιά' με εικόνες και μάρμαρο από το κατεστραμμένο Κοινοβούλιο

Η Τουρκία εύχεται 'καλή χρονιά' με εικόνες και μάρμαρο από το κατεστραμμένο Κοινοβούλιο

Ένα κομμάτι μάρμαρο από το τμήμα του Κοινοβουλίου, που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος, περιλαμβάνεται στην κάρτα με τις ευχές της τουρκικής κυβέρνησης για το νέο έτος

Για να ευχηθεί για το νέο έτος, η Τουρκία απέστειλε στον ξένο Τύπο, τους διπλωμάτες και Τούρκους αξιωματούχους μια κάρτα μαζί με ένα κομμάτι του τοίχου του κοινοβουλίου που «βομβαρδίστηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν» στις 15 Ιουλίου, ημέρα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα.

Το κομμάτι της γκρίζας πέτρας συνοδεύει μια φωτογραφία του κατεστραμμένου κοινοβουλίου με τη λεζάντα: «Η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Αυτό το κομμάτι από μάρμαρο (…) σας αποστέλλεται ως σύμβολο της δέσμευσης της Τουρκίας στη δημοκρατία», αναφέρει η κάρτα που εστάλη στο AFP από την τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι.

«Εύχομαι καλή χρονιά, εμποτισμένη με την πιο βαθιά αίσθηση δημοκρατίας», καταλήγει το ευχετήριο μήνυμα που υπογράφει ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 4.000 ευχετήριες κάρτες έχουν σταλεί σε διπλωμάτες και δημοσιογράφους σε διάφορες χώρες του κόσμου, εξηγεί το γραφείο Τύπου. Στην Τουρκία τις ίδιες ευχές έλαβαν μέλη της κυβέρνησης, πρυτάνεις πανεπιστημίων, δήμαρχοι και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το τουρκικό κοινοβούλιο καταστράφηκε στις 15 Ιουλίου από αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, το οποίο οι αρχές αποδίδουν στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Γκιουλέν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Πραξικόπημα στην Τουρκία
SHARE:

24Media Network