Η Τουρκία καταδικάζει την αναγνώριση από το Κογκρέσο της γενοκτονίας των Αρμενίων

Γενοκτονία των Αρμενίων
Γενοκτονία των Αρμενίων ASSOCIATED PRESS

Δύο μήνες μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπτη ένα ψήφισμα "για να τιμήσει τη μνήμη της αρμενικής γενοκτονίας"

Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε εντόνως την έγκριση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενός ψηφίσματος που αναγνωρίζει ως γενοκτονία την προσχεδιασμένη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα, κάτι που αρνείται η Τουρκία.

«Ως τουρκική εθνοσυνέλευση, καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για την αποκαλούμενη αρμενική γενοκτονία που διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και περιφρονεί τις θεμελιώδεις κανόνες του διεθνές δικαίου», ανέφερε η τουρκική βουλή με κοινό ανακοινωθέν της.

«Η απόφαση, που δεν έχει καμία νομική αξία...είναι μέρος ενός βρώμικου παιχνιδιού», ανέφερε το ανακοινωθέν.

Δύο μήνες μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπτη ένα ψήφισμα «για να τιμήσει τη μνήμη της αρμενικής γενοκτονίας αναγνωρίζοντάς την επίσημα».

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Τουρκία κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή για να του επιδώσει διαμαρτυρία σχετικά με αυτή την απόφαση του Κογκρέσου.

Πηγή: 

ΑΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, ΗΠΑ, Αρμενία
SHARE:

24Media Network