Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέου τύπου βαλλιστικούς πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέου τύπου βαλλιστικούς πυραύλους
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέου τύπου βαλλιστικούς πυραύλους AP

Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων, έφθασαν σε ύψος έως και 30 χιλιομέτρων και έπεσαν στην ανατολική θάλασσα της Κορέας. Η απάντηση του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας.

Βαλλιστικοί πύραυλοι διαφορετικού τύπου από όλους τους προηγούμενους που είχαν δοκιμαστεί ως σήμερα εκτοξεύθηκαν το πρωί σήμερα, Τετάρτη, από τη Βόρεια Κορέα, Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων και έφθασαν σε ύψος έως και 30 χιλιομέτρων, ανακοίνωσαν το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας και το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας χαρακτήρισε «λυπηρές» τις εκτοξεύσεις και υπενθύμισε ότι οι νέες δοκιμές παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι δεν έφθασαν στην ιαπωνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και δεν έχουν άμεση επίπτωση στην ιαπωνική εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, ο πρώτος πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 05:06 [23:06 την Τρίτη ώρα Ελλάδας] και ο δεύτερος στις 05:27 [23:27] από τη Γουονσάν.

Οι πύραυλοι «έπεσαν στην ανατολική θάλασσα της Κορέας» — όπως αποκαλείται η θαλάσσια περιοχή ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου από τη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ, που είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας — σύμφωνα με έναν αξιωματικό του νοτιοκορεάτικου επιτελείου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο συνταγματάρχης Λι Πίτερς, εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, σημείωσε ότι «είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες περί εκτόξευσης πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

Δεν έκανε κανένα σχόλιο ερωτηθείς εάν τα κοινά γυμνάσια των δυνάμεων της Ουάσινγκτον και της Σεούλ, που προβλέπεται να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, θα γίνουν κανονικά.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Μάικ Πομπέο υποβάθμισαν τις πυραυλικές δοκιμές που έκανε η Πιονγκγιάνγκ την περασμένη Πέμπτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα