Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε την κράτηση του Αμερικανού που διέσχισε τα σύνορα χωρίς άδεια

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε την κράτηση του Αμερικανού που διέσχισε τα σύνορα χωρίς άδεια
Στρατιώτες της Νότιας Κορέας περιπολούν στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα AP Photo/Ahn Young-joon

Τη σιωπή της "έλυσε" η Βόρεια Κορέα για την υπόθεση του Αμερικανού στρατιώτη που φέρεται να διέσχισε τη διαχωριστική συνοριακή γραμμή που τη χωρίζει από την Νότια Κορέα χωρίς άδεια, επιβεβαιώνοντας την κράτησή του.

Την κράτηση του Τράβις Κινγκ, του Αμερικανού στρατιώτη που πέρασε οικειοθελώς στη Βόρεια Κορέα, επιβεβαίωσε η Πιονγκγιάνγκ.

Όπως ανέφερε η διοίκηση του ΟΗΕ, ο 23χρονος διέσχισε τα σύνορα από τη Νότια Κορέα στις 18 Ιουλίου ενώ βρισκόταν σε ξενάγηση.

Ο ΟΗΕ δεν επεκτάθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την απάντηση της Πιονγκγιάνγκ, λέγοντας ότι «δεν ήθελε να παρέμβει στις προσπάθειες να τον φέρουν στο σπίτι».

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η απάντηση δείχνει ότι η Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

Η Διοίκηση του ΟΗΕ, που επιτηρεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ), είχε αναζητήσει πληροφορίες για τον Τράβις Κινγκ χρησιμοποιώντας την απευθείας τηλεφωνική της γραμμή με τον στρατό της Βόρειας Κορέας [KPA] στην Κοινή Περιοχή Ασφάλειας.

“Η KPA απάντησε στη Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τον Τράβις Κινγκ. Για να μην παρέμβουμε στις προσπάθειές μας να τον φέρουμε στο σπίτι, δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΟΗΕ.

Πριν περάσει τα σύνορα, ο Αμερικανός στρατιώτης εξέτισε δύο μήνες κράτησης στη Νότια Κορέα για κατηγορίες επίθεσης. Απελευθερώθηκε στις 10 Ιουλίου.

Υποτίθεται ότι θα επέστρεφε αεροπορικώς στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, αλλά κατάφερε να φύγει από το αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα