ΗΑΕ: Η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι δηλώνει ελεύθερη να ταξιδέψει

ΗΑΕ: Η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι δηλώνει ελεύθερη να ταξιδέψει
Η πριγκίπισσα Λατίφα 2021 AP

Νωρίτερα φέτος βρετανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει βίντεο, στα οποία η Λατίφα υποστήριζε ότι την κρατούσαν «όμηρο» και φοβόταν για τη ζωή της. Τώρα η 35χρονη κόρη του εμίρη του Ντουμπάι ισχυρίζεται ότι είναι ελεύθερη να ταξιδέψει.

Η κόρη του εμίρη του Ντουμπάι, η πριγκίπισσα Λατίφα, διαβεβαίωσε ότι είναι πλέον ελεύθερη να «ταξιδέψει όπου θέλει», αφότου είχε πρόσφατα παρουσιαστεί ως «όμηρος» της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εστάλη σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο από ένα γραφείο δικηγόρων, που την εκπροσωπεί.

Τον Φεβρουάριο, βρετανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει βίντεο, στα οποία η Λατίφα υποστήριζε ότι την κρατούσαν «όμηρο» και φοβόταν για τη ζωή της. Ο ΟΗΕ είχε ζητήσει αποδείξεις ζωής της πριγκίπισσας εκ μέρους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μετά την προβολή αυτών των βίντεο, φωτογραφίες της πριγκίπισσας δημοσιεύτηκαν σε έναν λογαριασμό στο Instagram. Τη Δευτέρα, μια νέα φωτογραφία, όπου υποτίθεται διακρινόταν στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης πυροδότησε νέες εικασίες για την κατάστασή της.

«Επισκέφθηκα πρόσφατα τρεις ευρωπαϊκές χώρες για διακοπές με μια φίλη. Της ζήτησα να αναρτήσει κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να αποδείξει… ότι μπορώ να ταξιδέψω όπου θέλω», δήλωσε η Λατίφα, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Taylor Wessing.

«Ελπίζω τώρα να μπορέσω να ζήσω τη ζωή μου εν ειρήνη, χωρίς να με παρακολουθούν τα ΜΜΕ. Και σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή σας», συμπλήρωσε.

Η εκστρατεία “Free Latifa”, με έδρα το Λονδίνο, διατύπωσε σήμερα την ικανοποίησή της, σε ένα δελτίο τύπου, που «βλέπω ότι η Λατίφα φαίνεται πως διαθέτει διαβατήριο, ταξιδεύει και απολαμβάνει μια μεγαλύτερη ελευθερία».

Ηλικίας 35 ετών, η κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασέντ αλ Μακτούμ, εμίρη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των ΗΑΕ, είχε ματαίως επιχειρήσει να το σκάσει με πλοίο το 2018.

Δεν είχε θεαθεί δημοσίως μετά την άκαρπη εκείνη απόπειρα διαφυγής.

Το AFP δεν βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα, ούτε την ημερομηνία κατά την οποία τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, σε έναν λογαριασμό με το όνομα “shinnybryn”. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Instagram ανήκει σε μια γυναίκα, που ονομάζεται Σίονεντ Τέιλορ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα