Πριγκίπισσα Λατίφα: Η φυλακισμένη κόρη του σεΐχη του Ντουμπάι “εμφανίστηκε” να πίνει καφέ σε εμπορικό

Πριγκίπισσα Λατίφα: Η φυλακισμένη κόρη του σεΐχη του Ντουμπάι “εμφανίστηκε” να πίνει καφέ σε εμπορικό
Η πριγκίπισσα Λατίφα 2021 AP

Η πριγκίπισσα Λατίφα, που κρατείτο όμηρος τα τελευταία χρόνια από τον πανίσχυρο πατέρα της, σεΐχη του Ντουμπάι, φαίνεται σε φωτογραφία να πίνει καφέ σε εμπορικό κέντρο με φίλες της.

Στη ζωή φαίνεται ότι είναι η πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του σεΐχη του Ντουμπάι, την οποία κανείς δεν είχε ακούσει ή δει για μήνες. Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε δύο λογαριασμούς στο instagram πριν λίγες μέρες δείχνει την πριγκίπισσα, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αποκαλύψει ότι κρατείτο όμηρος και ότι φοβόταν για τη ζωή της.

Να σημειωθεί ότι διεθνή ΜΜΕ δεν έχουν καταφέρει να διασταυρώσουν αν είναι όντως αυτή στην επίμαχη εικόνα, ωστόσο ένας φίλος της το επιβεβαίωσε. Ο ΟΗΕ αρνήθηκε να σχολιάσει τη φωτογραφία, αλλά έχει πει στο BBC ότι περιμένει “πειστική απόδειξη ζωής στην περίπτωση της Λατίφα”, την οποία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πει ότι θα παράσχουν.

Τι δείχνει η φωτογραφία

Η φωτογραφία φαίνεται να δείχνει την πριγκίπισσα Λατίφα σε ένα εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, το Mall of the Emirates (MoE), στο οποίο κάθεται με δύο άλλες γυναίκες. Οι φίλοι της πριγκίπισσας είπαν στο BBC ότι αναγνωρίζουν και τις άλλες γυναίκες και ότι η Λατίφα τις γνωρίζει.

Άγνωστα είναι η ώρα και η μέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Ωστόσο, φαίνεται ένας κινηματογράφος που διαφημίζει την ταινία Demon Slayer: Mugen Train, η οποία κυκλοφόρησε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 13 Μαΐου 2021.

Η εικόνα δημοσιεύτηκε στο Instagram την περασμένη Πέμπτη στους λογαριασμούς των δύο άλλων γυναικών που φαίνονται στη φωτογραφία, μια από τις οποίες πρόσθεσε το σχόλιο, “Υπέροχο βράδυ στο MoE με φίλους”.

Τι συνέβη στην πριγκίπισσα

Η Λατίφα, ένα από τα 25 παιδιά του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, προσπάθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι τον Φεβρουάριο του 2018.

Σε βίντεο που καταγράφηκε λίγο πριν φύγει, εξήγησε ότι η ζωή της ήταν πολύ περιορισμένη. “Δεν έχω εγκαταλείψει τη χώρα από το 2000. Απλώς θέλω να ταξιδέψω, να σπουδάσω, να κάνω κάτι κανονικό. Δεν με αφήνουν”, είπε.

Αλλά η απόδραση πήγε στραβά: μετά από οκτώ μέρες σε ένα τολμηρό θαλάσσιο ταξίδι στον Ινδικό Ωκεανό, πιάστηκε από κομάντο που αφαίρεσαν που την επέστρεψαν στο Ντουμπάι.

Ο πατέρας της είπε αργότερα ότι το θεωρούσε “αποστολή διάσωσης”.

Τον Φεβρουάριο του 2021, το BBC Panorama μετέδωσε βίντεο που ηχογράφησε κρυφά η πριγκίπισσα και κοινοποίησε σε φίλους της στο εξωτερικό, στο οποίο περιέγραφε τη σύλληψή της και τη φυλάκιση μετά την επιστροφή της στο Ντουμπάι.

Είπε ότι την κρατούσαν μόνη της, χωρίς πρόσβαση σε ιατρική ή νομική βοήθεια. σε μια βίλα με παράθυρα και πόρτες κλειστές, φυλασσόμενη από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα