Ιαπωνία: Ναυάγιο τουριστικού σκάφους ανοιχτά του νησιού Χοκάιντο – Αγνοούνται και οι 26 επιβαίνοντες

Ιαπωνία: Ναυάγιο τουριστικού σκάφους ανοιχτά του νησιού Χοκάιντο – Αγνοούνται και οι 26 επιβαίνοντες
Ιαπωνική ακτοφυλακή (Φωτογραφία αρχείου) AP

Περιπολικά πλοία και αεροσκάφη εστάλησαν από την ιαπωνική ακτοφυλακή ανοιχτά του βόρειου νησιού Χοκάιντο, μετα τη βύθιση τουριστικού σκάφους. "Σβήνουν" οι ελπίδες για τους 26 επιβαίνοντες.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας έστειλε περιπολικά πλοία και αεροσκάφη για να αναζητήσουν τουριστικό σκάφος που βυθίστηκε με 26 επιβαίνοντες ανοιχτά του βόρειου νησιού Χοκάιντο σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το RTE, οι αρχές έχασαν την επαφή με το “Kazu 1” αφού το πλήρωμα ανέφερε ότι πλημμύριζε νερό στην πρύμνη του σκάφους και είχε αρχίσει να βυθίζεται.

Το πλήρωμα είπε επίσης ότι όσοι επέβαιναν φορούσαν σωσίβια και ότι το σκάφος έτρεχε σε γωνία 30 μοιρών, ανέφερε το NHK. Στο πλοίο επέβαιναν 24 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και δύο μέλη του πληρώματος.

Μέχρι στιγμής, η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, με τις ελπίδες για επιζώντες, όσο περνάει η ώρα να εξανεμίζονται.

Η ακτοφυλακή έλαβε επαφή από το πλοίο γύρω στη 1.15 μ.μ. τοπική ώρα (5.15 π.μ. ώρα Ιρλανδίας) και είχε στείλει πέντε περιπολικά σκάφη και δύο αεροσκάφη για τις έρευνες, ανέφερε το NHK.

Κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις προς το γραφείο της εταιρείας που διοργανώνει τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Το σκάφος αναχώρησε από το λιμάνι Utoro γύρω στις 10 το πρωί του Σαββάτου και αναμενόταν να επιστρέψει στο λιμάνι μέχρι τις 13:00, ανέφερε το NHK.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα