Ιαπωνία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού

Ιαπωνία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού
Κορονοϊός στην Ιαπωνία AP

Το επίπεδο συναγερμού στο Τόκιο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι λοιμώξεις από τον κορονοϊό δείχνουν να εξαπλώνονται γρήγορα

Περισσότερα από 300 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός – ρεκόρ ξεπερνάει τον προηγούμενο υψηλότερο αριθμό των 293 νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί σε μια ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Οι αρχές του Τόκιο κάλεσαν χθες τους πολίτες να μείνουν από σήμερα στα σπίτια τους και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ το επίπεδο συναγερμού στην ιαπωνική πρωτεύουσα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι λοιμώξεις από τον κορονοϊό δείχνουν να εξαπλώνονται γρήγορα και ευρύτατα.

“Ζητώ από τους κατοίκους του Τόκιο να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εξόδους, κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι των οποίων η υγεία είναι ήδη εύθραυστη”, ανακοίνωσε η κυβερνήτρια του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε χθες ενόψει των δύο αργιών σήμερα και αύριο Παρασκευή στην Ιαπωνία και του σαββατοκύριακου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα