Ιαπωνία: Θα χρηματοδοτήσουν πρόγραμμα εύρεσης συντρόφου μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ιαπωνία: Θα χρηματοδοτήσουν πρόγραμμα εύρεσης συντρόφου μέσω τεχνητής νοημοσύνης
shutterstock

Η χρηματοδότηση της ιαπωνικής κυβέρνησης στοχεύει στην αξιοποίηση προηγμένων συστημάτων ζευγαρώματος που θα λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως χόμπι και αξίες, έχοντας ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων στην χώρα.

Η Ιαπωνία σκοπεύει να αυξήσει το μειωμένο ποσοστό γεννήσεών της χρηματοδοτώντας προγράμματα εύρεσης συντρόφου μέσω τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους κατοίκους της χώρας να βρουν την αγάπη.

Από το επόμενο έτος θα επιδοτήσει τις τοπικές κυβερνήσεις που ήδη εκτελούν ή ξεκινούν προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για να συνδυάσουν ανθρώπους.

Πέρυσι, ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία μειώθηκε σε λιγότερα από 865.000 – ένα ιστορικά χαμηλό ρεκόρ.

Το ιαπωνικό έθνος ψάχνει εδώ και πολύ καιρό τρόπους για να αντιστρέψει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στον κόσμο.

Η ενίσχυση της χρήσης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης είναι μια από τις τελευταίες προσπάθειές της.

Το επόμενο έτος, η κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει στις τοπικές αρχές 2 δις γιεν για να αυξήσει το ποσοστό γεννήσεων, σύμφωνα με το BBC.

Πολλοί προσφέρουν ήδη υπηρεσίες ανθρώπινης αντιστοίχισης με την ελπίδα ότι θα πραγματοποιήσουν μια πιο εξελιγμένη ανάλυση των τυποποιημένων εντύπων, όπου οι άνθρωποι υποβάλλουν τα στοιχεία τους.

Μερικά από τα υπάρχοντα συστήματα περιορίζονται στην εξέταση κριτηρίων όπως το εισόδημα και η ηλικία, παράγοντας ένα αποτέλεσμα μόνο εάν υπάρχει ακριβής αντιστοίχιση.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η χρηματοδότηση στοχεύει να επιτρέψει στις αρχές να αξιοποιήσουν πιο δαπανηρά προηγμένα συστήματα που λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως χόμπι και αξίες.

“Σχεδιάζουμε να προσφέρουμε επιδοτήσεις σε τοπικές κυβερνήσεις που λειτουργούν ή ξεκινούν έργα ζευγαρώματος που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργικού συμβουλίου. “Ελπίζουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα βοηθήσει στην αντιστροφή της μείωσης της γεννήσεως του έθνους”.

Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας προβλέπεται να μειωθεί από 128 εκατομμύρια το 2017 σε λιγότερο από 53 εκατομμύρια έως τα τέλη του αιώνα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αγωνίζονται για να διασφαλίσουν ότι το εργατικό δυναμικό της χώρας μπορεί να καλύψει το αυξανόμενο κόστος πρόνοιας.

Ο Sachiko Horiguchi, ένας κοινωνικοπολιτισμικός και ιατρικός ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Temple της Ιαπωνίας, πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για την κυβέρνηση να αυξήσει το ποσοστό γεννήσεων, όπως το να βοηθήσει τους νέους να κερδίζουν καλύτερους μισθούς.

Μια πρόσφατη έκθεση επισήμανε τη σύνδεση μεταξύ χαμηλότερων επιπέδων εισοδήματος και απώλειας ενδιαφέροντος για ρομαντικές σχέσεις μεταξύ των νέων Ιαπώνων ενηλίκων.

“Αν θέλουμε να βασιστούμε σε τεχνολογίες, τα προσιτά ρομπότ που αναλαμβάνουν οικιακές εργασίες μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά”.

Οι αναλυτές έχουν δείξει από καιρό την έλλειψη υποστήριξης για τις εργαζόμενες μητέρες στην Ιαπωνία, όπου υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές προσδοκίες να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και παράλληλα να εξελίσσουν την καριέρα τους.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θέλει να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να εργαστούν με πλήρη απασχόληση τα τελευταία χρόνια, αλλά το χάσμα των φύλων έχει αυξηθεί.

Η Ιαπωνία κατέλαβε την 121η θέση από τις 153 χώρες σε μια έκθεση του 2019 για την ισότητα των φύλων από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μειώνοντας 11 θέσεις από το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα