Ιαπωνία: Θανατική ποινή για τη ‘μαύρη χήρα’ που σκότωσε 3 εραστές της

Ιαπωνία: Θανατική ποινή για τη ‘μαύρη χήρα’ που σκότωσε 3 εραστές της

Είχε πολλές σχέσεις με ηλικιωμένους ή ασθενείς άνδρες, που πληρούσαν κάποια από τα κριτήριά της, όπως να είναι «πλούσιοι και άτεκνοι». Μέχρι και 10 άνδρες, με τους οποίους είχε συσχετιστεί, έχουν πεθάνει

Η 70χρονη Chisako Kakehi – που ονομάστηκε «Μαύρη Χήρα» και «Poison Lady» καταδικάστηκε την Τρίτη από ιαπωνικό δικαστήριο στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία των τριών ανδρών, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους συζύγους της, και την απόπειρα δολοφονίας του άλλου.

H 70χρονη χρησιμοποιούσε κυάνιο για να δηλητηριάσει τους εραστές της, πριν υποβάλει αίτηση για αποζημίωση για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής που είχαν τα θύματα. Η Kakehi πιστεύεται ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.

Όταν ρωτήθηκε για τη δολοφονία του τελευταίου συζύγου της, του 75χρονου Isao Kakehi, είπε σύμφωνα με πληροφορίες στο δικαστήριο: «Περίμενα την κατάλληλη χρονική στιγμή για να τον σκοτώσω από βαθύ μίσος.»

Όπως ομολόγησε, έβαλε το δηλητήριο σε μια κάψουλα υγιεινής διατροφής που έδωσε στον σύζυγό της ένα μήνα μετά το γάμο τους. Ίχνη του κυανίου βρέθηκαν στο σπίτι της στο Κιότο, καθώς επίσης και στο σώμα τουλάχιστον ενός από τα άτομα που φέρονται ως θύματά της.

Η «μαύρη χήρα» είχε πολλές σχέσεις με ηλικιωμένους ή ασθενείς άνδρες, που πληρούσαν κάποια από τα κριτήριά της, όπως να είναι «πλούσιοι και άτεκνοι». Μέχρι και 10 άτομα από αυτά με τα οποία είχε συσχετιστεί έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας.

Η ομάδα υπεράσπισης της ισχυρίστηκε ότι η Kakehi, είναι στα πρώιμα στάδια της άνοιας, και δεν είναι ένοχη για φόνο, για λόγους μειωμένης ευθύνης. Η ίδια φέρεται να είπε στο δικαστήριο: «Θα ήμουν ευτυχής αν πέθαινα, αν θέλετε δώστε μου δηλητήριο τώρα».

(Με πληροφορίες από Guardian, φωτογραφία: Kyodo News/AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα